Рівненський хореограф Тетяна Дмитренко: "Танець-не хобі, а стиль життя"

Рівненський хореограф Тетяна Дмитренко:
0
Рівненський хореограф Тетяна Дмитренко: "Танець-не хобі, а стиль життя"

Танець нікого не залишить байдужим, це мистецтво притягує і зачаровує. Саме танець відкриває нові можливості й стимулює до вдосконалення, ба більше, додає впевненості у собі. Завдяки майстерності хореографа, його праці, мотивації та допомоги - учень може досягти неабияких висок у яскравому світі танцю. 

Яскрава особистість і цілеспрямована дівчина Тетяна Дмитренко - тренер бальної хореографії в танцювальній студії Рівного "Тотем". Маючи неабиякий талант від народження, вона продовжує удосконалюватися та ні на мить не зупиняється. За її словами, танець - це не просто хобі, а стиль життя. Цю любов прищеплює і дітям, з якими уже досягла чисельних нагород і зупинятися не думає - це тільки початок. 

Про багаторічний досвід роботи з дітьми, ідею створення та магічну назву більного танцювального клубу в Рівному, а також поради для батьків і дітей від Тетяни Дмитренко ексклюзивно тільки на "ВСЕ": 

Як довго займаєтесь хореографічною діяльністю. Та як саме відбулось Ваше "знайомство" з танцями? 

Танцюю дуже давно, з семи років. Відверто кажучи, абсолютно випадково потрапила на бальні танці. Спочатку декілька місяців займалась народними танцями в палаці культури "Хімік". Одного разу йдучи додому випадково побачила оголошення про конкурс бальних танців.  Виходить, що просто фактично проходячи повз оголошення, побувавши на змаганнях, побачивши на власні очі лашалено красиві, граційні дорослі пари, які витончено танцювали на паркеті я зрозуміла, що хочу бути як вони.

Прийшла додому й сказала батькам, що виникло бажання спробувати себе у спортивно-бальних танцях. Рідні звичайно мене підтримали, завели і з того часу я танцюю. 

 

Нам відомо, що Ви відкрили новий спортивно-бальний танцювальний клуб у Рівному "Тотем". Розкажіть з якого віку можна займатись? 

В нас налічується вже близько 80 танцюристів віком від 5 до 11 років. Також усіх бажаючих ми набираємо від 4 років. 

Проте у нас є дорослі пари, а також дівчатка-соло. Взагалі ми запрошуємо всіх , у кого є бажання танцювати :)  

А які саме танці можна вивчити у "Тотемі"? 

Загалом у нас 10 бальних танців: стандартна програма та латино-американська. Поступово дітки від 4-років вивчають базові основи, вчаться поєднувати рухи рук та ніг. Дуже часто маленькі дітлахи у цьому віці навіть не вміють добре говорити, але вже вивчають початки серйозних танців. 

Поступово з роками число танців додається. Також вихованці нашого клубу беруть активну участь у різних конкурсах, ведемо активну концертну діяльність, організовуємо публічні виступи. Щоденні тренування дають свої результати, які згодом переростають у великі досягнення.

Набір ще триває?

Звичайно, жодних обмежень у записі до клубу - немає. Тому кожен бажаючий може прийти у будь-який момент до нас :) 

А звідки взагалі виникла ідея створення такого закладу? 

В першу чергу завдяки вірі учнів та батьків у мої результати та можливості - народився  "Тотем". 

До відкриття клубу я 8 років працювала в іншому спортивному клубі бальних танців "Лінія" на базі школи №8 під керівництвом Саверської Анни Марківни. 

8 років тому, коли ми випадково зустрілись, Анна Марківна запропонувала мені спробувати себе у ролі тренера за що я їй завжди буду безмежно вдячна. Це був шалений досвід роботи з дітками, яскраві танцювальні спогади, але так склалось, що з нового танцювального сезону ми працюємо окремо.

Як "зародилась" така дещо історична назва клубу, можливо є певна історія? 

Назву клубу придумали спільно з батьками наших танцюристів. Хотілося просту, лаконічну та стильну назву, і одна з матусь запропонувала "Тотем". Буду відвертою - таке "ім`я" відразу припало до душі.

Так співпало, що в назві закладені мої ініціали "Тетяна Олегівна" та загалом значення цього слова дещо магічне."Тотем" - це давній символ, що означає істоту або предмет, який вважається засновником племені. Тому в цьому слові закладена моя любов до нашого "племені" й вірю, що ця назва буде нам допомагати :) 

Чи є у Вас свій взірець у танцях? 

Я завдячую лишень своєму тренеру Івановій Олені Миколаївні, яка мене всьому навчила фактично від нуля: як себе поводити, тому що окрім танців та красивих рухів - це ще культура танцюриста. Важливу роль відіграє саме манера поведінки те, як танцюрист представляє свій клуб. В Олени Миколаївни я протанцювала 8 років за які безмежно їй вдячна. 

Коли і як виникла Ваша методика роботи з дітьми? 

Великого досвіду я набула саме на попередній роботі у клубі "Лінія". Власне керівник мене багато чому навчила. І в принципі у більшості випадків методиці безпосередньо навчають самі дітки. 

Всі вони абсолютно різні, до кожного потрібний індивідуальний підхід. З часом саме собою виробляється те, як кому розповідати, показувати, як проводити час навіть поза залою.

Навчитись може танцювати будь-хто, чи це уділ обраних? 

На мою думку, саме головне - бажання. Якщо у дитини його немає, а батьки змушують своє чадо ходити на заняття - не слід чекати результатів, попри всі мої старання та безмежне бажання батьків. 

Коли є бажання - відразу встановлюється контакт з дитиною, навіть зоровий, звичайна симпатія. Відразу проявляються танцювальні таланти та музичний слух. 

Якщо є бажання та потенціал, тоді у дитини чи дорослої людини немає жодних ускладнень з вивченням нових па, а згодом й повноцінного танцю.

Що порадите діткам, які лишень починають танцювати? Можливо, маєте поради ще для їхніх батьків? 

Насамперед потрібно прислухатись до бажань своїх дітлахів. Адже непоодинокі випадки бувають, коли батьки бачать своїх дітей у танцях, а останні навідріз відмовляються від занять. Тут виникає проблема для всіх: дітей, батьків та хореографів. 

Змушувати непотрібно - у будь-якому випадку повинні бути хоча б мінімальні задатки. Буває, що дитина має хист до танців але відсутній музичний слух - це не проблема. Все набувається у процесі але для цього повинні мерехтіти "іскорки" в очах діток. 

Не раджу нікого примушувати займатись будь-яким видом творчості. Коли дитинка нічого не хоче, а батьки чекають на грандіозний результат найближчим часом й змушують її відвідувати ті чи інші заклади або гуртки. Це - дуже великий стрес для чада.

Якщо дитина хоче танцювати, батькам раджу підтримувати та розвивати такі бажання, спонукати до улюбленого заняття. 

Не сваріть й не ображайте своїх дітлахів, якщо вони на конкурсі вийшли й забули той чи інший рух у танці. Кожен з вихованців дуже старається незалежно від того, скільки часу відвідує заклад. 

Старання кожного завжди видно. Я сподіваюсь, що батьки будуть підтримувати їх. 

 

(066) 878 1009 Тетяна

Сторінка "Тотем" у Facebook:  https://www.facebook.com/groups/874554746263993/

Instagram: https://www.instagram.com/totemdanceclub/?igshid=1klfghr32szcs&fbclid=IwAR2FjMAZyCmdFI0294McitxLIDVeAh5JzxPTjrLYWDTRsi_JMpORuooXsnI

 

 

 

0
i-серфінг # Рівне # Рівненщина # танці # ТОТЕМ # Тетяна Дмитренко
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі