25,9 мільйона гривень боргів із зарплати стягнули державні виконавці у 2018 році

25,9 мільйона гривень боргів із зарплати стягнули державні виконавці  у 2018 році
0
  • 25,9 мільйона гривень боргів із зарплати стягнули державні виконавці  у 2018 році
  • 25,9 мільйона гривень боргів із зарплати стягнули державні виконавці  у 2018 році

На сьогоднішній день на Рівненщині борг підприємств перед співробітниками становить 11,5 млн грн. В органах виконавчої служби Головного територіального управління юстиції на виконанні перебуває 1362 виконавчих документи. Про це повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук під час прес-конференції у четвер, 7 червня.

Серед найбільших боржників – ПАТ «Рівнеазот» із сумою боргу 3, 5 млн грн, ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод» – 5,7 млн грн, ДП «Проектно-вишукувальний інститут «Рівнедіпроводгосп» – 1 млн грн. Загалом станом на 1 червня в області нараховується сім підприємств-боржників.

– Стягнення боргів із зарплати – один із пріоритетних напрямків нашої роботи. Юстиція усвідомлює важливість вирішення проблеми заборгованості із зарплат. Саме тому ми взяли курс на посилення роботи органів ДВС у цьому напрямку, запровадили жорсткий контроль всіх боржників області. Це неприпустимо, коли роботодавці нехтують законними правами працівників, – зазначив очільник управління юстиції.

Нагадаємо, що кампанія з примусового стягнення заборгованості з виплати заробітної плати стартувала 2 квітня. На Рівненщині створений штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Також працюють мобільні групи для ліквідації заборгованості із виплати зарплати.

За 2 місяці роботи виконавці Рівненської юстиції стягнули 13,6 млн грн на користь більше тисячі працівників. Зокрема, були ліквідовано борги із зарплати ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги» – 3,8 млн грн на користь 741 працівника; ПАТ «Рівнеазот» – 8,3 млн грн на користь 340 працівників; ОКП МА «Рівне» – 916 тис. грн на користь 86 працівників; ПАТ «Рівневтормет» – 276 тис. грн на користь 10 працівників; ГТзОВ «Рівнешляхбуд» – 79, 7 тис. грн на користь  8 працівників; ТОВ «Житлово-експлуатаційне об’єднання ЖБК» – 25, 7 тис. грн на користь 2 працівників. Загалом з початку 2018 року державні виконавці Рівненської юстиції стягнули 25,9 млн грн боргів із заробітної плати.

Олександр Кузьмарук – один із стягувачів боргу із зарплати із ПАТ «Рівнеазот». Державні виконавці Рівненського міського відділу ДВС стягнули на його користь близько 120 тисяч гривень.

– Прикро, що виникають такі ситуації, коли тобі не виплачують зароблені кошти. А тому вдячний виконавчій службі за те, що допомагають отримати заборговану зарплату, – зазначив пан Олександр.

За словами Міністра юстиції Павла Петренка, Рівненська область – серед тих областей України, які продемонстрували найкращі результати роботи із боржниками.

Мобільні групи – не єдиний засіб впливу на недобросовісних роботодавців. Мін’юст запустив також публічний електронний реєстр підприємств-боржників із виплати зарплат https://erb.minjust.gov.ua.

Як зазначив заступник начальника Управління державної виконавчої служби- начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби Сергій Дмитрієнко, фахівці Рівненської юстиції також проводять роз’яснювальну роботу як з боржниками, так і стягувачами. Для цього розроблені путівники виконавчого провадження. Це своєрідні інструкції для громадян. В них викладено, що і як потрібно робити, аби реалізувати своє право на виконання судового рішення. Такі інструкції є для стягувачів і для боржників. 

0
Наука і технології # Рівненська юстиція
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі