38,4 млн грн аліментів стягнули цьогоріч державні виконавці Рівненської юстиції

38,4 млн грн аліментів стягнули цьогоріч державні виконавці Рівненської юстиції
0
38,4 млн грн аліментів стягнули цьогоріч державні виконавці Рівненської юстиції

38,4 мільйона гривень аліментів стягнули у 2018 році (станом на 27 червня) державні виконавці Рівненської юстиції на користь більше 16 тисяч дітей. З них, у зв’язку із застосуванням до боржників новацій Закону #ЧужихДітейНеБуває – 17,6 мільйонів гривень. Для прикладу за аналогічний період (січень-червень) 2017 року було стягнуто 23,6 мільйони гривень аліментів. Про це повідомило керівництво Головного територіального управління юстиції у Рівненській області під час прес-конференції у четвер, 5 липня.

– Завдяки прийняттю Закону #ЧужихДітейНеБуває результативність роботи виконавців значно збільшилась. Ми маємо реальний результат від запроваджених дієвих заходів впливу. Діти змогли отримати допомогу, яку не бачили роками, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук.

За словами заступника начальника ГТУЮ у Рівненській області-начальника Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Рівненській області Вячеслав Бедикайло, з початку дії законодавчих нововведень з 6 лютого 2018 року державні виконавці винесли 4236 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України; про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання.

Складено 386 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 183-1 КУпАП, з яких направлено до суду 318. Суди винесли 34 постанови про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. На даний час боржники відбули і відбувають суспільно-корисні роботи по 13 протоколах. Також видано 40 довідок про наявність заборгованості з виплати аліментів для виїзду за межі України.

0
Наука і технології # Рівненська юстиція
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі