"Я настільки крутий, що на мене спустили всю державну машину," - Гранітний [+ ВІДЕО]

0
"Я настільки крутий, що на мене спустили всю державну машину," - Гранітний [+ ВІДЕО]

Ярослав Гранітний сьогодні в апеляційному суді взяв відвід безкоштовно наданому державою адвокату Олександру Теперику і заявив, що його захищатиме адвокат Ярослав Калька, з яким у нього підписаний договір з 2013 року.


Нагадаємо, Ярослава Гранітного звинувачують у сепаратизмі. Рівненській міський суд взяв його під варту на два місяці. Сьогодні, мали розглянути апеляційну скаргу адвоката Теперика на рішення першої інстанції, але з огляду на те, що йому Гранітний заявив відвід, а Ярослав Калька не з'явився у судове засідання судді взяли перерву.

 

 

Ярослав Калька пояснює, що не прийшов на сьогоднішнє засідання суду оскільки останній день подання апеляційної скарги - понеділок. Тому він має намір подати свою скаргу. Засідання призначили на 22 травня на 11.30

Нагадаємо, за погодженням із прокуратурою Рівненської області слідчим Управління Служби безпеки України в Рівненській області 15 травня повідомлено про підозру керівнику місцевої громадської організації "УНСО" Ярославу Гранітному у вчиненні посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України).
Як встановлено, з показів ще одного підозрюваного у цій справі, Ярослав Гранітний на замовлення жителя Російської Федерації організував та провів третього травня мітинг у Рівному під стінами ОДА, на якому залучено за винагороду 200-400 гривень неповнолітніх та студентів.
Спекулюючи на проблемі незаконного видобутку бурштину, закликав вчинити дії, спрямовані на зміну меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.
Як наслідок - подію того ж дня було використано та висвітлено низкою російських ЗМІ з метою формування у громадян негативного ставлення до України та дискредитації її державних та правоохоронних структур.

За результатами розгляду клопотання слідчого,погодженого із процесуальним прокурором, Рівненський міський суд застосував до підозрюваного запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.
У даному кримінальному провадженні триваєдосудове розслідування з метою з’ясування усіх обставин тяжкого злочину та притягнення винних осіб до відповідальності. Ярославу Гранітноиу загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років позбавлення волі.

Вікторія Мамотюк

0
# Рівне # суд # Ярослав Гранітний
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі