Як член Рівненського міськвиконкому дідусеві допомагала

Як член Рівненського міськвиконкому дідусеві допомагала
0
Як член Рівненського міськвиконкому дідусеві допомагала

Рівненська активіста і підприємець, член Рівненського виконкому Ніна Скиба розповіла історія, як вона допомагала старенькому дідусесі:

-Заходжу в супермаркет купити цукру для вишневого варення. Стою, нагрібаю своє щастя лопаткою, а неподалік від мене зупиняється старенький дідусь і розгублено водить очима по цінникам. Пережив війну, голод, червонопику орду, а от сучасні технології заганяють його в глухий кут... Зупинився біля прилавка і заглядає усім в очі, зніяковівши перебирає потрісканими пальчиками ключі від камери схову, а люди байдуже обходять його стороною, ніби він невидимка. Бачу, що діла не буде, підхожу... Виявляється він не знає як то тепер зважити оту ячміну крупу, заглянула, а в ній купа лушпиння, я трохи напружилась, думаю, ну блін, невже для себе?! На щастя ні, для індичка у селі.)) Набрали два великих пакета, забрала крупу, цукор і діда прихопила, бо каси його теж в ступор вганяють)) А коли запропонувала додому завезти, він зупинивсь і як мале дитя, щирими такими і здивованими очима десь хвилину на мене дививсь, а потім "якщо Вам по дорозі..." Звичайно ж по дорозі!!!)) Поїхали)) 
Дідусь, Микола Михайлович, виявився дуже цікавим співрозмовником і навіть в свої вжееее за вісімдесят, зберіг гострий розум. Каже "де Ви така взялась? Я останнім часом думав, що українці стали злі і черстві.. Хоча ні, то не українці, то хохли, а Українці виявляється ще є на нашій землі..." Особливо дідуся допекли перевізники, які відмовляються возити його до села по пільгам. Каже, деруть в три шкури, а їздити мусить... Я вмовкла, мені дико і соромно за нас усіх... 
Він сам з-під Почаєва, доля трагічно забрала обох синів, а два роки тому й дружину. Тепер приходиться господарювати самому... Запрошував на абрикоси. 
Залишила свій номер, попрощалась й поїхала.
Ніяк він мені з голови все не йде... Той світлий і щирий погляд...
Чому ми стали хохлами? Не Українцями, а байдужими хохлами?

0
Політика # Ніна Скиба
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі