Як депутати обласний бюджет ділили

Як депутати обласний бюджет ділили
0
Як депутати обласний бюджет ділили

За підсумками чотирьох місяців 2017 року перевиконано власні надходження обласного бюджету на 12 мільйонів 300 тисяч гривень.

Тож постійна комісія облради з питань бюджету, фінансів та податків, засідання якої відбулось 22 травня під головуванням Юрія Благодира, погодила розподіл цих коштів. Участь у роботі постійної комісії взяли перший заступник голови облради Олександр Корнійчук та заступник голови облради Олексій Бучинський. Повідомляють на сайті Рівненської обласної ради

Доходи загального та спеціального фонду обласного бюджету збільшились також за рахунок міжбюджетних трансфертів та субвенцій з державного та місцевих бюджетів.

Так куди ж було запропоновано спрямувати кошти?

Зокрема, понад 160 мільйонів гривень пропонують спрямувати на заходи реформування системи охорони здоров’я в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Серед іншого, буде реконструйовано чи капітально відремонтовано 57 об’єктів під лікарські амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Майже 15 мільйонів гривень спрямовуються на відшкодування вартості ліків пацієнтам для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми. Депутати погодили розподіл цих коштів між місцевими бюджетами відповідно до статистичних даних про кількість пацієнтів у районах та містах.

2 мільйони гривень спрямовують для Рівненської обласної клінічної лікарні на придбання медичного обладнання, 500 тисяч гривень – Рівненському обласному спеціалізованому диспансеру радіаційного захисту населення для придбання медикаментів дорослим пацієнтам, хворим на муковісцидоз, 200 тисяч гривень – Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центру на придбання медикаментів та обстеження учасників АТО.

На понад 1 мільйон 300 тисяч гривень пропонують збільшити видатки на забезпечення належних умов проживання підопічних в установах соціального захисту населення.

Відповідно до Бюджетного кодексу, у 2017 році 50 відсотків суми перевиконання надходжень митних платежів митниць спрямовуються до спецфондів обласних бюджетів на заходи з розвитку автомобільних доріг загального користування. За попередніми розрахунками Рівненської митниці ДФС, у 2017 році орієнтовні надходження становитимуть 424 мільйони 700 тисяч гривень. Тож депутати підтримали пропозицію визначити ці кошти як видатки споживання, а їх одержувачем Службу автомобільних доріг у Рівненській області.

Ці та інші пропозиції депутатів будуть враховані у проекті рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік». А остаточне рішення буде прийняте за результатами голосування під час пленарного засідання 2 червня.

0
# РОДА # засідання профільних комісій # розподіл коштів
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі