Як на Рівненщині голосували за "газові" звернення

Як на Рівненщині голосували за
1
Як на Рівненщині голосували за "газові" звернення

Ряд місцевих рад Рівненської області прийняли звернення до керівництва держави та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг щодо відміни абонентської плати за підключення до системи газопостачання. Ці звернення в місцевих радах ініціювали представники «Радикальної партії» та «Батьківщини». Але мають місце й випадки, коли такі звернення підтримували депутати провладних партій.

В Рівненській обласній раді більшість представників президентської фракції на сесію просто не прийшли. Більшість, але не всі. Цікаво, що серед депутатів з «БПП», які підтримали звернення, є й державні службовці та посадові особи. Це, зокрема, перший заступник голови обласної ради Олександр Корнійчук та переможець конкурсу, без п’яти хвилин головний лісник області Віталій Сухович.

Схожі випадки є й в районах області. Так, в Здолбунівському районі звернення підтримав депутат районної ради, який також є першим заступником голови Здолбунівської РДА Леонід Власюк. При цьому, сам текст звернення є досить неоднозначним. В ньому критикується діяльність влади стосовно цього питання. Посадовець коментує своє рішення так:

«Проекту звернення у мене не було. Головуючий на сесії текст звернення не зачитував, лише те, що воно стосується підвищення плати за газ. Саме за це, щоб такого підвищення не відбувалося, я і голосував, адже справді вважаю, що воно негативно вплине на добробут наших громадян. На момент проведення нашої сесії про це так само чітко заявили і Президент, і Прем’єр міністр. А тому мені було важливо, щоб наше звернення почули в НКРЕКП, яке, згідно Закону про цю комісію, є незалежним органом, на який не має впливу жодна з гілок влади чи посадова особа.  Як правило, такі звернення на позачергових короткотривалих сесіях голосуються одноголосно і без особливого обговорення. На цій сесії мені було насамперед важливе питання змін до бюджету, через яке адміністрація і попросила зібрати сесію. На те, що в питаннях «різне», скажу відверто, навіть не звертав особливої уваги,»- коментує Леонід Власюк.

Чи почують голос громад Рівненщини у Києві – сказати складно. Цікаво, що ряд сесій місцевих рад були проведені вже після того, як рішення про підняття абонплати відтермінували. Виходить, що деякі керівники місцевих партійних осередків із завданням зібрати сесії оперативно не впоралися.

1
# Олександр Корнійчук # НКРЄКП # БПП
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі