Як у Рівному "Шлюб за добу" поєднав серця закоханих поляка та острожанки

Як у Рівному
0
Як у Рівному "Шлюб за добу" поєднав серця закоханих поляка та острожанки

12 січня у Рівному одружилась вже трьохсота пара, яка скористалась послугою «Шлюб за добу».  Не тільки рівняни, але й жителі Рівненщини задоволені такою послугою. ВСЕ поспілкувалось з пані Іриною, яка влітку 2017 року скористалася проектом "Шлюб за добу". 

Я родом з Острога, там народилась, вчилась і працювала. Отримавши карту поляка виїхала на постійне місце проживання до Польщі. Ось вже три роки як живу там. Саме в Польщі закохалася в Каміля, і вже більше двох років ми живемо разом. Про шлюб думали давно, однак щоб одружитись у Польщі, мені, як українці, ще не один рік потрібно чекати на підтвердження. Влітку минулого року ми приїхали в Україну провідати моїх батьків та друзів. І хтось з них розповів, що в Рівному є така можливість одружитись за добу. Ми швиденько зібрали всі документи, і реально за добу одружились! Нас розписали без 15 хв до закриття РАГСу. Уявіть, телефоную подрузі з Рівного: "Привіт, що робиш? А чоловік вдома? Вдягайтесь і їдьте до РАГСу, будете свідками." Та ми одружилися в джинсах і кросівках, навіть не фотографувались)) Лас-Вегас по-українські, тільки все офіційно. Тепер я Ірина Войцюшкевич

13 січня пілотний проект Мін’юсту «Шлюб за добу» у Рівному відзначив першу річницю. За цей час свої долі всього за 24 години вже поєднали 300 пар. До слова серед них зареєстрували тільки три розлучення.

- Ми радіємо, що послуга швидкого одруження без черг та зайвої бюрократії зручна і потрібна людям. «Шлюб за добу» популярний серед наречених різного віку, - розповідає начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Іванна Смачило.

Зазначимо, що пілотний проект Міністерства юстиції України «Шлюб за добу» цьогоріч діє також у Дубно та Сарнах.

0
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі