Як українці оцінили роботу Зеленського (ОПИТУВАННЯ)

Як українці оцінили роботу Зеленського (ОПИТУВАННЯ)
0
Як українці оцінили роботу Зеленського (ОПИТУВАННЯ)

Загалом 37% опитаних оцінили діяльність президента України Володимира Зеленського протягом першого року перебування при владі «добре» або «дуже добре». Відносна більшість, 34% опитаних оцінили діяльність Зеленського на «3» («не погано і не добре»), а 28% — «досить погано» або «дуже погано». Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова. 




Частка респондентів, які вважають нову владу кращою за попередню, становить 38%.
Ще приблизно стільки ж (39%) вважають, що нинішня влада нічим суттєво не відрізняється від попередньої, а 16% — що вона гірша за попередню. Абсолютна більшість респондентів (63%) вважають, що влада намагається покращити ситуацію в країні, але їй це поки що переважно не вдається зробити. 25% опитаних вважають, що влада лише «імітує зусилля», і лише 9% відзначають вдалі дії влади.

Відносна більшість опитаних (42%) зазначають, що загальна ситуація в країні за останній рік погіршилася, 33% вважають, що вона не змінилася, а 15% — що вона покращилася. Серед різних сфер суспільного життя респонденти найчастіше констатують погіршення ситуації у рівні цін і тарифів (57%) та в економічному становищі країни (50%). В інших сферах абсолютна чи відносна більшість респондентів вказують на відсутність істотних змін протягом останнього року.


Оцінюючи виконання Володимиром Зеленським передвиборних обіцянок, виконання яких пропонувалося оцінити респондентам, найчастіше зазначають, що вони зовсім не виконані.
Так, 71,5% вважають, що зовсім не виконана обіцянка відсторонення олігархів від впливу на політику, 70% — створення нових робочих місць, 63% — встановлення миру на Сході Україні, 62% — боротьби з корупцією, 62% — запровадження реального народовладдя (у тому числі через референдуми), 56% — зниження комунальних тарифів, 54% — детінізації економіки, легалізації доходів, 53% — підвищення пенсій, 50% — забезпечення лікарень і шкіл фінансуванням і сучасним обладнанням, 47% — підвищення зарплат педагогів та медиків, 46% — недопущення ущемлення бізнесу правоохоронцями.

Дещо краще оцінюється виконання обіцянок оновлення влади (52% вважають, що вона частково виконана, а 15% — що повністю виконана) та створення «Держави у смартфоні» — забезпечення комунікації громадян із державними структурами через Інтернет (відповідно 47% і 13%). Стосовно обіцянки будівництва доріг за європейськими стандартами, то частка тих, хто відповідає, вона зовсім не виконана (46%) статистично значуще не відрізняється від сумарної частки тих, хто відповідає, що вона частково або повністю виконана (44%).

Лише 3,5% опитаних вважають, що за період свого перебування на посаді Президента Володимир Зеленський повністю виконає свої передвиборні обіцянки, 33% дотримуються думки, що він виконає більшу частину своїх обіцянок, 31% — виконає меншу частину, 25% — практично не виконає.

езультати дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 24 по 29 квітня 2020 року методом телефонного інтерв’ю. Було опитано 2056 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Читайте також: Кабмін виділив понад 750 мільйонів на допомогу областям, які постраждали від повені

Читайте також: ПриватБанк дасть іпотеку під 9,99% річних

Читайте також: «Сигнал для Росії»: Трамп хоче «перекинути» 9 тисяч американських військових на кордон до Польщі

0
Політика
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі