Як вогнеборці Рівного провели спеціальні навчання у супермаркеті [ВІДЕО] [ФОТО]

Як вогнеборці Рівного провели спеціальні навчання у супермаркеті [ВІДЕО] [ФОТО]
0
Як вогнеборці Рівного провели спеціальні навчання у супермаркеті [ВІДЕО] [ФОТО]

Сьогодні співробітники 3-го Державного пожежно-рятувального загону та оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Рівненській області провели тактико-спеціальні навчання на базі супермаркету «Сільпо» розташованому на вулиці Київській у місті Рівне.

Метою навчань було відпрацювання питань щодо проведення евакуації відвідувачів персоналом закладу, підвищення оперативно-тактичних навичок рятувальників, а також ліквідація складних пожеж на об'єктах з масовим перебуванням людей. Функціональне призначення даного об’єкту полягає у здійсненні роздрібної торгівлі продовольчою та непродовольчою групами товарів. Його пожежну небезпеку становить значна кількість горючих матеріалів: канцелярське приладдя, побутова техніка, алкогольні напої, значна кількість паперу і синтетичних матеріалів у торговому залі.

За тактичним задумом навчань, внаслідок короткого замкнення електропроводки на даху супермаркета сталася пожежа. Адміністрація та персонал об’єкту повідомили про пожежу за телефоном «101», а також провели евакуацію людей з приміщень. Негайно до місця події були спрямовані сили та засоби за підвищеним номером виклику. На момент прибуття першого пожежно-рятувального відділення площа пожежі склала 100 кв. м, в середині будівлі та на даху залишилося 2 працівника, які не змогли самостійно залишити небезпечну зону через сильне задимлення. Черговими караулами, в першу чергу, було організовано пошук людей, які залишились відрізаними від шляхів евакуації, після чого приступили до гасіння умовної пожежі. Розгорнуто роботу оперативного штабу пожежогасіння. Невдовзі пожежу було ліквідовано.

По закінченню навчань рятувальники підбили підсумки та провели детальний аналіз роботи з ліквідації умовної пожежі. Також з черговим персоналом торгівельного закладу, бригадою швидкої медичної допомоги було проведено навчання з домедичної підготовки, а рятувальниками практично продемонстровано, як правильно користуватися вогнегасниками на тренажері «EGERIA».

Від Головного управління було задіяно 30 чоловік особового складу та 5 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

 

 

 

 

ГУ ДСНС у Рівненській області 

 

0
# Рівне # ГУ ДСНС в Рівненській області # Вогнеборці Рівненщини
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі