Як змінилась Рівненщини за 2017 рік?

Як змінилась Рівненщини за 2017 рік?
0
Як змінилась Рівненщини за 2017 рік?

РОДА про підсумки року, здобутки, події і прогрес в кожній галузі.

На розвиток Рівненщини в 2017 році з обласного бюджету виділили 263 мільйони гривень, або в 2,3 рази більше, аніж торік. Це результат реформи децентралізації, яка дає нові фінансові можливості для розвитку кожної окремої громади і області в цілому.

Якщо в минулі роки на ремонт доріг виділяли декілька десятків мільйонів гривень, то цього року в рамках «митного» експерименту до спецфонду обласного бюджету надійшло близько 400 мільйонів.

На будівництво та реконструкцію 14-ти важливих соціальних об’єктів Рівненщини  Державний фонд регіонального розвитку спрямував 126 мільйонів гривень.

Об’єднані громади вже відчули переваги бюджетної децентралізації, їх власні доходи зростають значно вищими темпами. Прямі взаємовідносини з державним бюджетом дають змогу брати безпосередню участь у конкурсах проектів ДФРР, отримувати медичну та освітню субвенції.

На розвиток інфраструктури для 18-ти ОТГ Рівненщини з держбюджету виділено більш як 64 мільйонів гривень. За ці кошти профінансували 124 проекти, а це – ремонт доріг, шкіл, дитсадків, придбання спецтехніки.

У 2018 році у нас з’явиться ще більше можливостей для розвитку. В обласному бюджеті на будівництво, реконструкцію соціально важливих об’єктів передбачено 60 мільйонів, тобто на 20% більше ніж було у 2017 році. На 40% більше збільшено фінансування з Державного фонду регіонального розвитку – тепер це 214 мільйонів гривень. Окремо державою передбачено 186 мільйонів гривень на оновлення сільської медицини.

0
# Рівне
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі