Який штраф загрожує роботодавцю, який не виплачує 3200 грн. ?

Який штраф загрожує роботодавцю, який не виплачує 3200 грн. ?
0
Який штраф загрожує роботодавцю, який не виплачує 3200 грн. ?

 

Відповідно до нових вимог законодавства, органам місцевого самоврядування надано повноваження контролювати виконання вимог законів про працю, а в разі виявлення порушень накладати відповідні стягнення.

Значна частина роботодавців усвідомлюють важливість легальної виплати заробітної плати і працюють у законодавчому полі. Але є випадки, коли навмисно чи несвідомо працедавці припускаються тих чи інших порушень, тож інформуючи про відповідні зміни законодавства, виконавчий комітет Рівненської міської ради ставить собі за мету налагодження конструктивної співпраці між роботодавцями міста і відповідними структурними підрозділами органів місцевого самоврядування.

 

Варто нагадати, що відповідно до статті 265 Кодексу Законів про працю України винні у порушенні законодавства про працю юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 3200 грн. до 320000 грн.,у тому числі: за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці – 32000 грн.; порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі - 9600 грн.; фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), за кожного працівника щодо якого скоєно порушення - 96000 грн., недопущення до проведення перевірки щодо допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, створення перешкод у її проведенні - 320000 грн.

Виконавчий комітет Рівненської міської ради звертається до всіх роботодавців із проханням подбати про соціальний захист своїх працівників та забезпечити їх легальною заробітною платою у розмірі не нижчому за мінімальний рівень.

 

0
# мінімальна заробітна плата # штраф # порушення законів України # відповідальність
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі