Американець вчив керівників Рівненщини розвивати туризм по-гавайськи

Американець  вчив керівників Рівненщини розвивати туризм по-гавайськи
0
  • Американець  вчив керівників Рівненщини розвивати туризм по-гавайськи
  • Американець  вчив керівників Рівненщини розвивати туризм по-гавайськи
  • Американець  вчив керівників Рівненщини розвивати туризм по-гавайськи

Гостинна та туристично-збагачена. Так оцінив Рівненщину виконавчий директор Управління економічного розвитку міста та округу Гонолулу (Гаваї, США) Едвін Хоукінс. Експерт завітав до Рівненщини в рамках міжнародного проекту «Збереження місцевої кулінарної спадщини: ключ до збалансованого розвитку та місцевої промоції», що співфінансується Державним департаментом США.

 Під час зустрічі із заступниками голови ОДА Світланою Богатирчук-Кривко та Олександром Корнійчуком представник округу Гонолулу відзначив:

«Завдяки міжнародній співпраці нам вдалось обмінятись досвідом щодо використання нових методів і технологій для підвищення конкурентоспроможності. Ваша область надзвичайно гостинна та туристично-збагачена. Рівненщина розвивається з геометричною прогресією. Від маленьких міст – великі враження», – зазначив пан Едвін Хоукінс.

 

Олександр Корнійчук висловив сподівання на співпрацю у сфері індустрії гостинності, а також реалізацію спільних проектів. Так, на сьогодні своєрідною «родзинкою» для Рівненщини є кулінарний туризм. Адже наша область стала першою в Україні, що доєдналася до Європейської мережі культурної спадщини. Шлях до Європейської мережі Рівненщина відкрила за сприяння Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща ще в 2009 році. Тим самим першою долучилась до європейської співпраці «Кулінарна спадщина».

 «Головною метою мережі кулінарної спадщини Рівненщини є промоція місцевої продукції та її просування на європейський ринок. Таким чином ми робимо внесок у спільну спадщину Європи», - додала Світлана Богатирчук-Кривко.

 Під час практичної конференції пан Едвін Хоукінс розповів про гавайський досвід туризму, зокрема представив власний підхід до індустрії гостинності, що застосовується на острові Оаху.

Історію виникнення Європейської мережі кулінарної спадщини презентував начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської ОДА Олександр Муран.

 

Під час заходу усі охочі мали змогу дізнатись про міжнародну діяльність, побратимські відносини і туризм. Присутнім розповіли про реалізовані українські заходи, про які вже знають за кордоном. Серед таких: презентація української кухні в рамках «Днів української культури» в місті Ольштин, міжнародний фестиваль «Сусіди за столом» в місті Ілава та «Fashion Time» на подіумі, на якому «дефілювали» українські страви.

Учасники заходу були залучені до практичного заняття, на якому прикрашали український коровай гавайськими квітами.

0
Найцікавіші матеріали
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі
Міноборони розробляє спеціальне взуття для саперів
0
Читати далі