Американське ФБР візьметься і за рівненську "бурштинову мафію"?

Американське ФБР візьметься і за рівненську
1
  • Американське ФБР візьметься і за рівненську "бурштинову мафію"?
  • Американське ФБР візьметься і за рівненську "бурштинову мафію"?
  • Американське ФБР візьметься і за рівненську "бурштинову мафію"?
  • Американське ФБР візьметься і за рівненську "бурштинову мафію"?
  • Американське ФБР візьметься і за рівненську "бурштинову мафію"?
  • Американське ФБР візьметься і за рівненську "бурштинову мафію"?

Цього тижня відбулася важлива й знакова подія, котра з певних причин не набула значного розголосу на теренах інформаційного простору Рівненщини. Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура трохи потріпали, як голосно заявили представники підрозділів, "бурштинову мафію".

Зокрема, вибили частину ланцюга в схемі видобутку бурштину в Україні. Детективами затримано 7 осіб, котрі одержали хабару суму більше $300.000. Цікаво, що затримані виявилися наближеними людьми до народних депутатів Борислава Розенблата (БПП) і Максима Полякова (Народиний фронт). Звісно, розумні люди одразу прочитали "між рядків" кому власне призначалися "американські президенти".

Чим ця подія є знаковою? Згадана операція відбулася у співпраці з Федеральним бюро розслідувань (США). Тобто з'явилася надія, що американці візьмумться і за рівненську гілку "бурштинової мафії". Хоча, можливо, участь "федералів" зумовлена тим, що у справі Розенблата-Полякова замішана американська компанія, представники якої власне і передавали кошти для лобіювання інтересів у Держгеокадастрі, Держлісагенстві, Держгеонадрах, створення потрібних законодавчих ініціатив. Також мала бути створена спільна компанія, котра би вивозила бурштин за межі України за заниженими цінами; керувати підприємством мала сестра Розенблата.

Як уже зауважувалося, подія не набула особливого розголосу на Рівненщині. А даремно. Адже окрім прямого зв'язку - наведенням ладу у видобутку сонячного каміння - є і непрямий.

Борислав Розенблат здобув мандат народного обранця у Житомирі. Для сусідньої Житомирщини (північних районів) проблема бурштину також стала мегаактуальною. Розенблат є одним із співаторів законопроекту щодо легалізації видобутку. У 2015 році він разом із рівненським та волинським колегами - Юрієм Вознюком й Ігорем Гузем - влаштували "круглий стіл" у приміщенні Рівненської облради.

Вишенкою на торті є факт, що взимку цього року Борислав Розенблат був одним із тих, хто очолить Рівненську облдержадміністрацію. Докладніше про це можна прочитати у тексті "Муляренко залишається керувати Рівненщиною!"

Звісно, що Розенблат уже заявив про провокацію і таке подібне. Керівники операції це передбачили й одразу на прес-конференції оприлюднили схему.

бурштинова мафія, Поляков, Розенблат, НАБУ, САП, бурштин

Інфографіка у кращій якості - клікніть

Наразі залишається здогадуватися чи "відкупляться" Розенблат і Поляков, чи все таки будуть хоч якось покарані - може хоч мандати у них заберуть абощо. Схиляємося до варіанту, що нардепи все "порішають", адже ми уважрно спостерігаємо за історією рівненського "бурштинового прокурора" Андрія Боровика. Про цей епізод із життя "бурштинової мафії" можна прочитати за посиланням нижче (спойлер: гучна справа розвалюється, скоро і Боровика виправдають).

Читайте також: Аваков, Грицак і Луценко облажалися - справа рівненського "бурштинового прокурора" перетворюється у "пшик"

Фото з сайту НАБУ

 

Беріть участь в оцінюванні цього матеріалу! Натискайте "лайк" або "дізлайк" - впливайте на рейтинг!

Включайтеся в обговорення цього тексту на нашій сторінці у соціальній мережі https://facebook.com/sitevse

1
Політика Наука і технології # бурштин # хабар # корупція # НАБУ # бурштинова мафія # Андрій Боровик # бурштиновий прокурор # Борислав Розенблат # Максим Поляков # САП # ФБР # FBI
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі