Антимонопольний комітет оштрафував рівненську фірму "Фіалка" і заборонив брати участь у тендерах

Антимонопольний комітет оштрафував рівненську фірму
0
Антимонопольний комітет оштрафував рівненську фірму "Фіалка" і заборонив брати участь у тендерах

Антимонопольний комітет України виніс рішення щодо чотирьох рівненських фірм, визнавши їхню діяльність на тендерах узгодженою. Так, за висновком АМКУ, змовлялися на торгах відома рівнянам фірма "Фіалка", ТОВ "Укрбудреммонтаж інжиніринг", ТОВ "Стиль-Декор" та ТОВ "Елікон" - повідомляє Рівне вечірнє.

Змову фірм Антимонопольний виявив на двох тендерах: щодо будівництва очисних споруд у Березному та щодо добудови будівлі міського управління соцзахисту на вулиці Драгоманова у Рівному.

Обидва тендери були у 2016 році. У торгах на реконструкцію очисних, які оголошував обласний департамент будівництва, виграла «Фіалка» за 20 млн грн. «Укрбудреммонтаж інжиніринг» та «Стиль-Декор» також брали участь у цьому тендері.

Тендер на добудову будівлі на Драгоманова оголошувало міське управління капітального будівництва. За 17 млн грн переміг «Елікон», хоча пропонував дорожчу ціну, аніж «Укрбудреммонтаж Інжиніринг» та «Стиль-Декор». У «Фіалки» на цих торгах пропозиція була найдорожчою.

Згадані фірми давно пов’язували між собою і правоохоронці, і журналісти, хоча офіційно вони мають різних власників. Так, «Фіалка» належить родині бізнесменів Фалків. Юрій Фалко свого часу був і у співзасновниках «Укрбудреммонтаж Інжинірингу», проте згодом цю фірму переписали на лучанина Вадима Сака. «Стиль-Декор» належить Вірі Рожчук, чий чоловік Олександр, як розповідають, має давні партнерські стосунки з п.Фалком. А «Елікон» належить Сергію Приварському, братові екс-першого заступника голови Рівненської ОДА Юрія Приварського, який свого часу працював на «Фіалку» як юрист.

«Стиль-Декор», «Фіалка» та «Укрбудреммонтаж Інжиніринг» - одні з найбільших освоювачів бюджетних коштів на Рівненщині з часів Революції гідності. 19 липня Антимонопольний комітет поставив крапку у понад півторарічному розслідуванні, розпочатому, зокрема, після звернення ГО «За чесний тендер», і визнав, що фірми «вчинялиантиконкурентні узгоджені дії, які стосуються спотворення результатів торгів».

 «Фіалку», за постановою АМКУ, мають оштрафувати на загальну суму 6,9 млн грн (3,9 млн грн за один тендер та 3 млн грн за інший), «Укрбудреммонтаж інжиніринг»  - на  6, 9 млн грн, «Елікон» на – 1,1 млн грн, а «Стиль-Декор» на загальну суму 3,6 млн грн. Фірмам на три  роки також заборонять брати участь у тендерах.

Директор «Фіалки» Юрій Фалко у коментарі РВ зазначив, що постанова Антимонопольного комітету ще не вступила у дію.

-Ми маємо два місяці, щоб оскаржити її, і вже готуємо спростування до АМКУ, - прокоментував Юрій Фалко. – Звинувачення – абсурдні, ніяких узгоджених дій на тендерах не було. Окрім того, нам навіть не повідомили про засідання АМКУ, тож ми не могли захистити свою позицію. Якщо Антимонопольний не прислухається до наших заперечень, оскаржуватимемо його постанову у судах.   

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі