Apple Glass: що відомо про новий революційний девайс

Apple Glass: що відомо про новий революційний девайс
0
Apple Glass: що відомо про новий революційний девайс

Останніми роками Apple зосереджується не лише над вдосконаленням своїх традиційних продуктів – iPhone, Macbook чи iPad, а й на створенні високотехнологічних аксесуарів. На сьогодні компанія готується до випуску смарт-окулярів Apple Glass – нового для купертінівців ґаджету, який має всі шанси змінити правила гри в індустрії.

Apple glass

Команда працівників Apple, що складалася із сотні спеціалістів, досліджувала технології доповненої реальності протягом 10 років та створила дизайн нового, на думку фахівців, революційного девайсу. Ходять чутки, що в розробці Apple Glass навіть брали участь NASA та Microsoft.

Дизайн

Візуально Apple Glass схожі на звичайні окуляри. Лінзи новинки матимуть функції дисплеїв, з якими користувач буде взаємодіяти за допомогою жестів. Ранні витоки інформації дозволяли припускати, що оправу девайсу виготовлятимуть з пластику, але найімовірніше Apple Glass будуть металевими. Комплект з окулярами також включатиме пластикову підставку, оснащену функцією бездротової зарядки.

Ранній прототип дизайну смарт-окулярів Apple

Функції Apple Glass, принаймні першої їх версії, майже не відрізнятимуться від можливостей Apple Watch Series 0. На ринку окуляри, аналогічно до власних смарт-годинників, компанія позиціонуватиме як аксесуар до iPhone. Планується, що Apple Glass у першу чергу візьмуть на себе роль дисплеїв, а обчислення, визначення місцезнаходження, мережеві роботи та позиціонування передаватимуть iPhone. Це дозволить Apple зменшити вагу і розмір смарт-окулярів.

Фанати Apple припускали, що помимо основного дизайну новинки, розробляє лімітовану версію оправи, схожу на легендарні безрамкові окуляри Стіва Джобса. Марк Гурман, журналіст одного з найбільших провайдерів фінансової інформації Bloomberg, спростував чутки, назвавши їх «цілковитою вигадкою».

Технічні характеристики/апаратне забезпечення

На сьогоднішній день свідчень про характеристики Apple Glass недостатньо. Згідно з припущеннями фахівців, дисплеї смарт-окулярів матимуть розширення 8K.

Патент, наданий Apple, ще більше підживив чутки, що Apple Glass не використовуватимуть оптичне скло, адже лінзи смарт-окулярів автоматично підлаштовуватимуться під людей із слабким зором. «Розумне» скло новинки вже перейшло в стадію пробного виробництва.

Мін-Чи Куо, аналітик Apple, прогнозує, що Apple Glass не матимуть процесору. Він заявляє, що окуляри Apple першого покоління будуть майже повністю залежні від iPhone, а новинка відіграватиме роль дисплей.

Можливо, смарт-окуляри будуть оснащені сканером LiDAR, подібний до того, що має iPad Pro 2020 року. Він використовується для визначення відстані, яка потрібна для вимірювання часу, за який світло досягає об’єкта та розсіюється. Цей спосіб є ефективним в отриманні найбільш точного 3D-зображення, особливо в доповненій реальності. Сканер LiDAR усуває необхідність камери в смарт-окулярах.

ARKit 4, комплект для розробки додатків доповненої реальності Apple, дозволить отримати від доповненої реальності більше та дасть можливість смарт-окулярам краще розпізнавати середовище.

Програмне забезпечення

За інформацією Bloomberg, окуляри Apple будуть працювати на якійсь версії ОС на базі iOS. Ймовірно, компанія назве її «glass» ОС, щоб зберегти схожість між своїми операційними системами.

Apple Glass переноситиме інформацію з телефону на обличчя користувача. Завдяки інтеграції Apple, окуляри зможуть синхронізуватися з iPhone власника, щоб відображати тексти, емейли та карти в його полі зору.

SpringBoard, набір піктограм, які виконують функцію домашнього екрану на iPhone, матиме аналог під назвою StarBoard у смарт-годиннику. Жоден елемент його не просочився в мережу і навіть не був описаний, але передбачається, що компанія адаптує свою традиційну іконографію для інтерфейсу доповненої реальності.

Дата випуску та ціна

Очікувалося, що Apple презентують свою новинку – смарт-окуляри – як «One More Thing» разом з iPhone 12. Інші чутки передбачають, що купертінівці представлять Apple Glass 2023 року. Але, за словами аналітика TF International Securities, Мін-Чи Куо (одного з найвідоміших експертів Apple) окуляри будуть готові 2022-го в найкращому випадку.

Можливо, Джон Проссер, технічний аналітик, передбачення якого неодноразово виявлялися точними, і цього разу матиме рацію. Він стверджує, що Apple Glass запустять в продаж у березні-червні 2021 року.

Прогнози аналітика щодо ціни теж оптимістичні. За інформацією Проссера, розумні окуляри від Apple коштуватимуть $499 США. Ціна їх суттєво відрізнятиметься від Microsoft HoloLens, вартістю $3500 США. Можливо, порівняно низька розцінка на Apple Glass пов’язана з тим, що всі важливі процеси замість окулярів виконуватиме iPhone. Не виключено, що доступність девайсу стане запорукою його популярності.

За матеріалами: Tokar.Ua

Читайте також: Як зміняться смартфони за наступні 10 років

Читайте також: Марс в 4k: в мережі з’явилось відео Червоної планети в найкращій якості

Читайте також: Чи шкідливий 5G-зв’язок: руйнуємо популярні міфи

0
i-серфінг
Найцікавіші матеріали
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі