АТОвці Рівненщини об'єдналися, щоб відстояти свої права на мирній землі

АТОвці Рівненщини об'єдналися, щоб відстояти свої права на мирній землі
0
АТОвці Рівненщини об'єдналися, щоб відстояти свої права на мирній землі

Бійці АТО оголосили про створення Ради спілок учасників АТО Рівненщини, яка координуватиме їхні подальші дії. Головою Ради обрали «айдарівця» Віктора Смірнова. Таке рішення прийняли на вчорашньому зборі районних та міських організацій учасників АТО, де були присутні представники 11 різних спілок.

Насамперед, кажуть бійці, це стосується вирішення нагальних проблем із житлом, землею та подальшою реабілітацією АТОвців після повернення додому, пише ЧаРівне.

- Програма, що стосується житла, прийнята на Всеукраїнському рівні і діє у 12 областях, але Рівненщина в цьому контексті «пасе задніх», тому завдання Ради – це прийняття та виконання цієї програми, - наголошує заступник голови Здолбунівської спілки учасників АТО Захар Казнодзєй.

До участі закликають усіх АТОвців, які мають бажання вступити в новостворену Раду.

Бійці хочуть діяти більш згуртовано та скоординовано задля того, щоб налагодити діалог із місцевою владою: 

- У моєму районі був такий випадок, коли хлопець був важкопоранений і завдяки своїм побратимам, які зголосилися йому допомогти, ми зібрали йому кошти на лікування та реабілітацію. Так само у себе підняли питання виділення ділянок. Коли ми їм робимо попередження – що будуть лежати у смітниках, тоді вони починають нас чути. Поки з ними серйозніше не поговориш, то нічого не виходить. Вони сидять у теплі і в них все добре. А хлопці в цей час – в окопах, - каже 2-ий заступник Зарічненської спілки учасників АТО Петро Собків.

Та чи не найбільш проблемним залишається питання із житлом, констатують військові. Програми ніби діють, але їх ніхто не бачить, бідкаються вони.

- Як стояв, так і стою в черзі. Ми ж там стояли, щоб вони і нам допомагали. А вони тільки на свою кишеню працюють, - додає Віктор Смірнов.

- Рік тому ми були на прийомі у міського голови Володимира Хомка, і він обіцяв виділити 500 ділянок. Хтось отримав? Ніхто. Може, хтось отримав з тих, хто загинув. Але він сказав, що до кінця року буде 500 земельних ділянок. Але ніякого руху немає. Тим часом за містом йде будівництво. Зводяться котеджі, багатоповерхівки, - розповідає голова Острозької спілки учасників АТО Олександр Дячук.

Військові наводять приклад Львова, де міський голова вирішив замість земельних ділянок видати компенсацію у 100 тисяч гривень. Кажуть, що згодні на фінансову компенсацію. Проте, мовляв, влада не пропонує їм таких варіантів.

Крім того АТОвці скаржаться на те, що їм доводиться багато часу витрачати на виготовлення різноманітної документації.

Також бійці хочуть почути від чиновників – які програми вже прийняті, які планують прийняти, скільки коштів для них будуть виділяти.

Поки що у новоствореній Раді хочуть опрацювати ті питання, які є першочерговими. Якщо виникатиме проблема, то вже звертатимуться до чиновників гуртом.

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі