Яворський розповів як отримав контроль над фракцією "Громадський контроль" в Рівнераді

Яворський розповів як отримав контроль над фракцією
0
  • Яворський розповів як отримав контроль над фракцією "Громадський контроль" в Рівнераді
  • Яворський розповів як отримав контроль над фракцією "Громадський контроль" в Рівнераді

У Рівному продовжуються пристрасті навколо фракції "Громадський контроль" в Рівнераді. Під час сьогоднішної сесії голова фракції "Громадський контроль" Святослав Стельмащук та Тетяна Чубай вийшли з фракції . Головою фракції обрали Роман Яворський, а заступником Любов РоманюкСвятослав Євтушенко лишився у фракції. Повідомляє депутат від "Самопомочі" Назарій Поліщук. 

Ми спостерігаємо, що у роботі фракції відсутня будь-яка єдність та спільна позиція. Зокрема, відсутній порядок прийняття рішень, оскільки у кожного із депутатів свої політичні погляди, - написав про свій вчинок Святослав Стельмащук.Про це свідчить і заява голови партії «Громадський контроль» Roman Denysyuk, яку ще півроку тому, він проголосив у сесійній залі. У ній йшлося про те, що депутати почали «грати в особисту гру», тим самим, нехтуючи цінностями усієї команди, яка привела їх до перемоги. А також зазначалося про необхідність припинення діяльності фракції у Рівненській міській раді. Тоді більшістю голосів депутатів фракції було принято рішення про продовження існування фракції «Громадський контроль» в Рівнераді. Так як фракція існує лише на папері, а керівництво партії вважає про недоцільність існування її у Раді, я прийняв рішення про вихід з депутатської фракції «Громадський контроль» у Рівненській міській раді.

Натомість новоспечений голова фракції "Громадський контроль"  Роман Яворський геть іншої думки про ситуацію, що склалась. 

- Коротко про те, коли і чому змінився голова фракції "Громадський контроль".  У вівторок, 12 вересня відбулося засідання фракції, на якому більшість наших депутатів проголосували за оновлення керівної ланки фракції для забезпечення її дієздатності, - написав Роман Яворський на Facebook. - У четвер, 14 вересня С. Стельмащук, щоб зберегти обличчя, написав заяву про вихід з фракції, про що було озвучено на сесії. Я поясню чому нашою фракцією було підняте це питання. Останні 4 сесії Sviatoslav Stelmashchuk напередодні засідань Рівнеради НЕ ЗБИРАВ ФРАКЦІЮ, хоча сам ходив на Погоджувальну раду.

Кожен депутат входить в якусь комісію, яка приймає рішення по питаннях порядку деного. Ми не володіли інформацією щодо змісту цих питань, не бачили повної картини кожної сесії, які питання шкідливі, а які корисні для міста, не могли сформувати спільну позицію фракції через цей бойкот голови. Фактично фракція "Громадський контроль" опинилася в умовах, що не дозволяють повноцінно працювати. Хоча після награного скандалу між фракцією і партією навесні всі сторони публічно домовились, що засідання фракції проводитимуться і навіть робили ці засідання відкритими разом з журналістами.

Святослав по факту був головою фракції, але перестав себе ототожнювати із нею. Тому було переобрано нового голову (я був заступником голови фракції, запропонували очолити) і нового заступника - Любов Романюк. Під час цього голосування на фракції С. Стельмащук та Tetyana Chubay "Утримались", інші були "За".

Сьогодні двоє наших колег Стельмащук та Чубай вирішили залишити фракцію, це їхній вибір і я його поважаю.

Про Святослава Стельмащука. Я щиро вважаю, що він нормальний хлопець, але його втягнули у політичні ігрища, нав'язані його новими "патронами", і він тепер рухається за своїм сценарієм, запропонованим "з гори". Це його право і його відповідальність. А ми як працювали, так і працюємо для своїх виборчих округів.

 

 

0
Політика # Громадський контроль # Роман Яворський
Читайте також
2394
Кладовище Тинного нарешті врятують від затоплень. [Тема у коментарях]
У мікрорайоні Тинне на місцевому кладовищі нині тривають роботи по облаштуванню водовідведення. За кілька тижнів роботи закінчать і одвічна проблема тиненського кладовища - затоплення, буде вирішена. Про це коротко - у коментарях.
0
Читати далі
6261
Роман Яворський: "Мешканці Тинного – люди другого сорту?"
3
Читати далі
2717
Рівне буде фестивалити: 23-24 вересня відбудеться «Бульба - фест»
На два дні під відкритим небом в Рівному на стадіоні «Мототрек» зберуться кращі аграрії, товаровиробники, представники закладів харчування Рівненщини та інших регіонів України, адже 23-24 вересня відбудеться Всеукраїнський фестиваль – ярмарок «Бульба-фест
0
Читати далі
4263
Як у Рівному фракцію "Громадського контролю" розпускають. [НАЖИВО]
0
Читати далі
2847
Депутат Рівнеради обізвав голову "Громадського контролю" клоуном
0
Читати далі
2245
У Рівненській міськраді зникне ціла фракція?
2
Читати далі
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі