Бетонного заводу поруч з Рівним не буде

Бетонного заводу поруч з Рівним не буде
0
Бетонного заводу поруч з Рівним не буде

Весною 2020 року головний лікар приватної медичної клініки в Бармаках Петро Тарасюк звернув увагу на те, що поруч з хірургічним відділенням його медзакладу розпочалось будівництво бетонного заводу «ПРОФІТ-БЕТОН».

Ймовірно, що зведення такого об’єкту несприятливо відобразилось би на загальній екологічний ситуації в самих Бармаках, у Рівному, а також в клініці, де після проведеного хірургічного втручання перебувають пацієнти (*діючі заклади охорони здоров’я не можуть межувати з промисловими об’єктами, що слугують джерелом забруднення навколишнього середовища, – прим.ред.).

Місцеві жителі Бармаків також були проти такого сусідства, неодноразово висловлюючи своє занепокоєння.

Відтак, головний лікар звернувся до рівненського нардепа від «Слуги Народу» Олександра Салійчука з проханням допомогти вирішити проблему.

Зважаючи на обставини, нардеп Салійчук ініціював депутатське звернення до політиків Шпанівської ОТГ з проханням, аби вони розглянули питання відносно доцільності такого будівництва поруч із клінікою.

Згодом відбулося засідання депутатів Шпанівської ОТГ, під час якого на голосування було виставлене питання будівництва бетонного заводу.

Всі народні обранці проголосували проти зведення заводу. Окрім чотирьох осіб. Голова Шпанівської ОТГ та ще один депутат утримались, ще двоє обранців не голосували. Тим не менше, рішення було прийнято – бетонного заводу в Бармаках не буде. 

(ОНОВЛЕНО)

Щойно надійшла інформація про те, що питання про дозвіл будівництва заводу в Бармаках ініціюють повторно – його розглянуть 30 червня, під час чергової сесії ради Шпанівської ОТГ. Проект рішення вже опублікований на офіційному сайті Шпанівської ОТГ.

До слова, згідно законодавства, після ухвалення або відхилення проекту рішення на одній сесії – виносити його на наступне засідання не можна. Втім, хтось в раді явно зацікавлений в наданні дозволу для будівництва бетонного заводу.

Переглянути повторний проект рішення про будівництво бетонного заводу можна за посиланням: https://rada.info/upload/users_files/04387317/docs/af125e06706f3f877c3b388304ad2719.doc


Головне фото ілюстративне
 
Читайте також: У Рівному +20 хворих за добу: Хомко анонсував посилення карантину в місті

Читайте також: На Володимиреччині триває «Велике будівництво» школи, дороги та лікарні

Читайте також: У Рівному можуть запрацювати тренажерні зали

0
Політика
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі