«Безпека державних та громадських діячів – запорука стабільності в державі»

«Безпека державних та громадських діячів – запорука стабільності в державі»
0
«Безпека державних та громадських діячів – запорука стабільності в державі»

У XXI столітті завдяки ЗМІ громадяни фактично щодня отримують інформацію щодо актів терору, що відбуваються по всьому світу, жертвами якого стають жителі різних регіонів планети.

Україна також знаходиться в зоні ризику поширення тероризму. Перш за все через наявність військового конфлікту, що постійно змінює свою інтенсивність. Нашій країні загрожують терористичні прояви: як у районі проведення операції об’єднаних сил, так і у мирних містах.

На сьогодні однією із найбільш уразливих ланок соціуму залишається молодь, систематична радикалізація якої є потенційним чинником дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні та сприяє виникненню екстремізму і тероризму, а також «розв’язує руки» іноземним спецслужбам, які у власних цілях використовують та фінансують радикальні молодіжні осередки. Об’єктами терористичних посягань в першу чергу можуть стати державні діячі, народні депутати, представники органів влади та місцевого самоврядування, відповідальність за посягання на життя яких передбачена Кримінальним кодексом України (*ст. 112 КК України «Посягання на життя державного чи громадського діяча»).

У Рівненській області також відомі випадки погроз співробітникам державних установ, правоохоронних органів та місцевих судів. Соціально-економічні негаразди, загострення криміногенної обстановки, пов’язаної з так званим «бурштиновим бізнесом», поглиблення політичної конфронтації між місцевими бізнесовими групами (у тому числі з використанням замаскованих під децентралізацію сепаратистських проектів) створює передумови до екстремістських та інших протиправних проявів стосовно державних та громадських діячів.

Наразі Ваша свідома громадянська позиція може стати на заваді тим зловмисникам, які можуть виношувати наміри терористичного характеру у відношенні представників органів влади та місцевого самоврядування.

Просимо всіх небайдужих громадян сприяти органам СБУ у боротьбі із злочинними намірами терористичного характеру шляхом надання інформації про:

– осіб, які можуть бути причетними до готування злочинів проти державних чи громадських діячів, народних депутатів України;

– осіб, які можуть бути причетними до готування злочинів проти представників всіх гілок влади, органів місцевого самоврядування (депутатів обласної, районних та сільських рад) правоохоронних органів;

У разі отримання відповідної інформації звертайтеся в Управління СБУ в Рівненській області за «телефоном довіри» (0362) 67-86-06, телефоном чергового по Управлінню (0362)62-43-43, або за адресою: м. Рівне, вул. Відінська, 4.

 

0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі