Біля Рівного пройшов відкритий Чемпіонат Рівненської області з кінного спорту

Біля Рівного пройшов відкритий Чемпіонат Рівненської області з кінного спорту
0
Біля Рівного пройшов відкритий Чемпіонат Рівненської області з кінного спорту

Цими вихідними, 26-27 червня, на Рівненщині відбулись перші відкриті змагання з подолання перешкод: «Чемпіонат Рівненської області серед дітей, юнаків та дорослих  з кінного спорту». Захід проходив за підтримки голови Рівненської ОДА Віталія Коваля та Федерації кінного спорту Рівненщини.

Місце проведення – КСК «Патріот» (село Козлин, Рівненська область)

Близько 55 вершників та їх спортивних партнерів змагались за нагороди і звання переможця. Загалом глядачі мали насолоду побачити майже 120 стартів протягом турніру.

Попри негоду напередодні Чемпіонату приїхали та виступали вершники і їх коні з 6 областей України, а саме: Рівненської, Волинської, Львівської, Хмельницької, Житомирської, Київської. Це були перші офіційні масштабні змагання з подолання перешкод на території нашої області під егідою новоствореної Федерації.

Висота бар’єрів – від 60 см до 130 см. Маршрути на полі організовував курс-дизайнер Національної категорії зі Львова Сергій Жогов. Заключний маршрут першого дня – Кубок Президента ФКСРО (висота бар’єрів 120 см).

А гран-прі турніру розіграли на маршруті Кубку голови Рівненської ОДА Віталія Коваля (130 см). Зрештою абсолютним переможцем і володарем обох головних нагород став майстер спорту України Боярко Костянтин та його напарник Шер БВР, м.Київ. очільник області приїхав на завершення на чемпіонату та особисто вручав нагороди:

«Ваш приїзд до нас це початок хорошої традиції. Ми всі розуміємо, що кінний спорт це здоров’я, а ще комплексне виховання наступного покоління, екологічне ставлення до навколишнього середовища і це культура, яку ви несете в маси. Наша задача – популяризувати спорт і здоровий спосіб життя по всій області. Федерація кінного спорту взяла дуже стрімкий і правильний старт, тому що тут на хорошому рівні представлені 6 областей. Це ще одна точка росту в нашій області», – каже Віталій Коваль.

Рівненську команду представляли вихованці КСК «Патріот» – Денис Косик, Тарас Поліщук, Дарія Вакулінська, Олександра Левшук, Аліса Шумаєва, Іванна Царук. Серед них призерами стали:

Поліщук Тарас та Тайфун
– перше місце у відкритому класі (коні від 4 років), 100 см.

Царук Іванна та Адлер – третє місце у відкритому класі (коні від 4 років), 100 см.

Косик Денис та Джамбо – друге місце у відкритому класі (коні 5-6 років), 110 (120) см.

Вакулінська Дарія та Дамаск – третє місце серед юнаків (коні 5-6 років), 110 (120) см.

Косик Денис та кінь Люк – перше місце, а Денис на Ламбаді – третє місце на маршруті YH-5 110 (120) см.

Левшук Олександра та Граф Ефе – друге місце серед юнаків, 110 см.

Вакулінська Дарія та Дамаск – третє місце серед юнаків, 110 см.

Фото: прес-служба Федерації кінного спорту.
Організатори: Рівненська обласна державна адміністрація та Федерація кінного спорту Рівненщини.
Спонсори Відкритого Чемпіонату: CL BROK, Starsvit.
Партнери: Staff, Садовий центр, Equi-service, Zhukovskyi catering.

Довідково: 27 лютого 2020 – офіційний день народження Федерації кінного спорту Рівненської області. Президент ФКСРО – Денис Миколайович Косик. На сьогоднішній день це 15-20 дорослих спортсменів, які регулярно займаються в КСК «Патріот» та захищають честь області на різного роду змаганнях. Головний тренер – Денис Косик. А також понад 30 учнів Школи верхової їзди для малюків «Baby Rider», тренер і директор – Ірина Косик.

За підсумками спортивного сезону у 2020-му році наші вершники взяли 40-45 медалей різного гатунку та посіли 2-ге місце в командних змаганнях PEL (Professional Equestrian League).

Із трьох видів кінного спорту на базі КСК «Патріот» найбільш активно практикується конкур (змагання з подолання перешкод верхи), також є виступи з триборства (виїздка, крос по пересіченій місцевості та конкур). Власне, триборство для Рівненщини є перспективним, адже ми для цього маємо всі передумови розвитку.

Захід відбувся за підтримки голови Рівненської обласної державної адміністрації Віталія Коваля та Федерації кінного спорту Рівненської області.

0
Спорт
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі