"Популісти під стінами". Голова ОДА грубо розкритикував мітинг проти підвищення цін на газ

0
"Популісти під стінами". Голова ОДА грубо розкритикував мітинг проти підвищення цін на газ

Сьогодні під стінами РОДА, партія "Батьківщина" провела мітинг-протест, який мав на меті закликати депутатів області підтримати громадян і не допустити підняття цін на газ. Нині такі мітинги партійців БЮТу тривають по усій країні, адже саме таким чином вони вважають, що повпливають на рішення Уряду і його вдасться переглянути. Саме так, вони сподіваються достукатись до влади, аби ціни не здорожчали. Однак голова ОДА Олексій Муляренко вважає це недоцільним, звинувачуючи людей в популізмі. 

 

 

Представники "червоно - сердечних" винуватять чинну владу, буцім-то саме таким чином Президент зможе отримати додаткові кошти МВФ, аби погасити вкрадені олігархами кошти:

 

"Ми підготували петицію до депутатів про негайне скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення. За рішенням уряду з 1 листопада ціна на газ для споживачів має бути збільшена на 23% і це є неприпустимим у складній економічній ситуації в країні. Діюча влада є злочинною, яка оббирає громадян своєї держави, за рахунок підняття цін на комунальні послуги, щоб погасити багатомільйонні кредити МВФ, які розкрадені олігархами. Ця корумпована влада, яка прийшла на крові загиблих на Майдані, не повинна керувати країною. Ганебне рішення Кабінету Міністрів має бути скасоване, так як воно порушує конституційні права громадян України на достойне життя. Звертаємось до Президента України з вимогою припинити свавільні вчинки діючого уряду",- зазначив у промові до мітингувальників очільки обласної організації БЮТ Микола Кучерук.

 

Також БЮТівці намагались скликати позачергову сесію Рівнеоблради, аби відповідне звернення підтримали депутати. Однак як нам стало відомо, депутати від партії "Свобода", що теоритично могли б стати в коаліцію задля необхідної для такого рішення голосів - написали таке саме звернення, однак окремо від БЮТу. Таке рішення ставить під загрозу навіть скликання позачергової сесії, адже і для цієї процедури повинна бути зібрана конкретна кількість депутатських підписів.

Проте, Микола Кучерук говорить про те, що перепони їм ставить провладна партія аби уникнути проблем з Урядом про невиконання постанов Кабінету Міністрів. 

Однак очільник РОДА Олексій Муляренко називає це популізмом:  

 

"В наступному році нас чекають вибори Президента і вибори до ВР. Невеличка кількість популістів зібралась перед РОДА і відкрито агітують за певного кандидата. Президент звернувся до Уряду, аби збільшити усі соціальні програми щоб таке рішення не повпливало на життя людей для яких це може стати великим фінансовим навантаженням. Навіть після подорожчення ціни на газ це буде найменша ціна в Європі. Треба розуміти Україна вже декілька років не споживає російського газу. Вона бачить вирішення це питання завдяки знову закупівлі російського газу, тому що іншого шляху не існує" - повідомив на президії РОДА Олексій Муляренко

 

Наразі триває президія Рівнеоблради, на якій депутат Микола Кучерук вимагає скликати позачергову сесію:

 

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі