У Рівному випускник Стенфорда навчав підприємців з усієї України

У Рівному випускник Стенфорда навчав підприємців з усієї України
0
У Рівному випускник Стенфорда навчав підприємців з усієї України

 

У Рівному відбувся триденний воркшоп на тему "Дизайн-мислення для бізнес-інновацій".Навчальна програма розроблена рівненським Центром інформаційної підтримки бізнесу (ЦІПБ), що оснований та діє за підтримки ЄБРР в рамках програми Європейського Союзу "EU4Business".

EU4Business, програма Європейського Союзу, яку в Україні частково імплементує Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР),спрямована на підтримку та розвиток українських малих і середніх підприємств (МСП) шляхом проведення тренінгів,надання консультацій та адресної підтримки підприємствам,консультацій для виходу на  експортні ринки та багато інших можливостей.

На навчання до Рівного приїхали 20 підприємців із різних галузей та областей України.Тисячі українських МСП мають можливість записатися на навчання, отримати консультацію та необхідну інформацію, що допоможе спланувати свої подальші кроки у розвитку підприємства.

Мережа Центрів інформаційної підтримки бізнесу (ЦІПБ), що основана за підтримки ЄБРР в рамках програми ЄС «EU4Business», працює під єдиним брендомта об’єднана візуальним стилем. Єдине брендування допомагає визначити, що саме ці центри входять до мережі, де бізнес отримає якісну інформацію про існуючі для нього можливості на ринку. Мережа ЦІПБ працює у 15 регіонах Україниі завдяки фірмовому брендуваннюїх легко знайти. 

Експерт воркшопу Олександр Акименко - співзасновник та керівник консалтингової компанії "Yes&Design", випускник програми JSK Fellowship в Стенфордському університеті, консультант з провадження інновацій, розповів на що спрямовані дані заходи і в чому полягає їх користь:"Дизайн-мислення фокусується на вирішенні проблем та поєднує креативне і критичне мислення, що дозволяє структурувати інформацію та ідеї, приймати рішення, покращувати роботу та вчитися на своїх помилках. Основний елемент дизайн-мислення - пошук справжньої проблеми та ідей для її вирішення".

"Я викладаю тему Дизайн-мислення, спосіб створення інноваційних продуктів і сервісів. Мені здається, що кожен бізнес потребує певних знань з приводу створення нових продуктів і сервісів, адже кожного разу підприємцям потрібно "перевинаходити" себе і послуги, які вони надають клієнтам. Такі заходи допомагають дуже простими кроками рухатись в сторону інновацій, а українському бізнесу вони дуже потрібні, аби задовольняти внутрішній попит й виходити на експортні ринки", - зазначив Олександр Акименко. 

Формат такого навчання - інтерактивний, теорія з максимальним насиченням практичного відпрацювання завдань. Фактично 70% - практичні завдання. Всі учасники беруть участь у вирішення реальних бізнесових кейсів., На воркшопі в Рівному, що тривав 3 дні, учасники процесу отримали досвід, який зможуть застосувати в роботі своїх компаній.

Цінність таких бізнес-заходів у тому, що вони розроблені за найвищими стандартами, учасники занурюються в нетворкінґове середовище корисне для бізнес-знайомств й обміну досвідом, а також отримують від експертів знання про актуальні питання.

Учасник воркшопу Дмитро Ковальчук, приїхав з Києва до Рівного разом з товаришем. Дмитро власник Cassone - української меблевої фабрики, яка розташована у Бердичеві (Житомирська область) і постачає свою продукцію в Європу.

 

 

"Я нікого з учасників не знаю, і це один з приємних моментів - нові знайомства. Ми приїхали сюди, бо окрім потенційних контактів, хочемо якісно змінити свій продукт. Такий західдуже корисний. По - факту, ми отримуємо подвійне навчання: безпосередньо тут на місці та під час спілкування з колегами з інших міст, адже маємо можливість поділись своїми проблемами та знайти разом ефективне рішення", - розповів Дмитро Ковальчук. 

Організатор воркшопу Тарас Комаренко розповів детальніше про діяльністьЦентру інформаційної підтримки бізнесу . Він зазначив, що такі заходи проводяться з кінця 2017 року: "Коли ми провели свої перші 4 заходив рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу. Увесь 2018 рік ми працювали дуже активно. У Рівному ми завжди бачимо велику кількість учасників. Що характерно, це не лише рівняни. Зазначу, що кожного разу на своїх тренінгах ми проводимо навчання різного тематичного спрямування. Вивчаємо запити бізнесу і запрошуємо лекторів, що спеціалізуються на затребуваній тематиці".

 

 

В рамках різноманітних навчальних заходів – конференцій, тренінгів, форумів, Центри інформаційної підтримки бізнесу (ЦІПБ) в рамках програми ЄС "EU4Business" допомагають представникам малих та середніх підприємств (МСП) розглянути реальні питання, що виникають на певних етапах розвитку компаній, ознайомитися з успішними кейсами та, головне, допомагають знаходити насправді дієві рішення. Ці заходибезпосередньо впливають на формування ефективного та стабільного бізнес-клімату, розвиток технологій та висококонкурентного українського виробництва в цілому.

 

 

 

 

0
Наука і технології # Рівне # Рівненщина # бізнес # підприємці # Smart People # Дизайн мислення # ЄБРР # Розвиток бізнесу
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі