БК "Рівне" вийшов у фінал Чемпіонату України

БК
0
БК "Рівне" вийшов у фінал Чемпіонату України

Чоловіча команда Баскетбольного клубу “Рівне” забезпечила собі щонайменше срібні медалі Чемпіонату України у Вищій лізі та стала першим фіналістом змагань.

У півфінальній серії до двох перемог рівняни здолали БК “Тернопіль-ТНЕУ” у двох матчах, спершу у Рівному 76:64, а сьогодні, у неділю 19 травня, обіграли суперника і на виїзді з рахунком 89:72.

БК “Рівне” та БК “Тернопіль” до півфіналів зіграли чотири рази. Тоді, тричі сильнішими були тернополяни – це їм дозволило завершити перший і другий групові етапи відповідно на першому та другому місці, обійшовши БК “Рівне”. Тож, в півфіналі саме БК “Тернопіль-ТНЕУ” вважався фаворитом протистояння.

Вже в першій грі на своєму майданчику БК “Рівне” показав супернику, що те, що було в “регулярці”, залишилось в регулярці. Перемога 76:64, і для рівнян залишалося виграти один з двох виїзних поєдинків, натомість БК “Тернопіль-ТНЕУ” вже не мав права на помилку.

На ігри до Тернополя з Рівного виїхав солідний вболівальницький десант, який протягом всього матчу шалено підтримував гравців, перекрикуючи місцевих уболівальників. А от сам зал, не витримав такого навантаження. Побороти “конденсат” не вдалося, тож на мокрому паркеті баскетболісти не змогли показати всю свою майстерність, а сама гра проходила ніби “баскетбол на ковзанах”. На щастя, обійшлося без серйозних травм.

Незважаючи на складні умови для гри, рівняни провели матч на одному диханні. Віктор Герасимчук влучним триочковим відкрив рахунок в поєдинку, і, як виявилось згодом, тернополяни так жодного разу за сорок хвилин не зуміли ні наздогнати, ні вийти вперед в рахунку. Натомість рівняни надпотужно провели першу половину матчу, особливо другу чверть, забезпечивши собі п’ятнадцятиочкову перевагу до великої перерви. Як ніколи “пішли” триочкові кидки 18 влучань з сорока двух спроб (у господарів цей показник становив 4/23). Ще один цікавий статистичний показник, можливо навіть унікальний. В четвертій чверті рівняни набрали всього 26 очок, закинувши ВІСІМ триочкових і плюс два пункти з гри заробив Валерій Анісімов. Загалом же, протягом матчу перевага БК “Рівне” над суперником сягала 23 очок, а фінальна сирена зафіксувала перемогу рівнян 89:72.

Тож, БК “Рівне” – перший фіналіст Чемпіонату України, і очікує свого суперника, ним, скоріш за все стане СК “Прометей” з Кам’янського. Ця серія триватиме вже до трьох перемог. За попереднім календарем, вже 24 та 25 травня ігри відбудуться в Кам’янському, 28 травня та при потребі 29 травня у Рівному, і знову ж таки, за необхідності 1 червня у Кам’янському.

 

Інформаційна служба БК "Рівне"

0
Спорт # Чемпіонат України # Баскетбол Рівне # БК РІвне
Читайте також
2213
Рівнянки в збірній України перемогли команду Люксембургу
Жіноча кадетська збірна України U-16 перемогла команду Люксембургу в другому матчі групового етапу чемпіонату Європи з баскетболу в дивізіоні В – 83:42.
0
Читати далі
1515
Рівнянки поїхали на Чемпіонат Європи
13 серпня жіноча збірна України U-16 вирушила до Софії. З 15 по 24 серпня у столиці Болгарії відбудеться Чемпіонат Європи (U-16, жінки, Дивізіон В).
0
Читати далі
1102
Збірна України з рівнянками дев'ята на Чемпіонаті Європи
У Пріштині завершився Чемпіонат Європи серед жіночих молодіжних збірних U-20 в дивізіоні В.
0
Читати далі
1187
Збірна України U-16 з рівнянками двічі програла збірній Сербії
Жіноча збірна України з баскетболлу U-16 у сербському стечку Баня-Ковиляча зіграла два заключних контрольних матчі перед Чемпіонатом Європи - зі збірною Сербії U-16.
0
Читати далі
1355
Рівненські пауерліфтери найсильніші в Україні
4 серпня 2019 року у Дніпрі спортсмени змагались за останні чотири комплекти нагород Чемпіонату України з пара пауерліфтингу. Спортсмени Рівненського регіонального центру «Інваспорт» своїми виступами на помості встановленому на сцені Дніпровської академ
0
Читати далі
1904
Млинів прийме Чемпіонат України із призовим фондом 20 000 гривень
З 2-го по 4-е серпня Млинів прийматиме тур Чемпіонату України з пляжного волейболу серед чоловіків. Цього разу тур 4. Матчі пройдуть на стадіоні «Колос».
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі