Бо забрали водійські права і "безвіз": рівнян під тиском юстиції сплатив 100 тисяч гривень боргу по аліментах

Бо забрали водійські права і
0
Бо забрали водійські права і "безвіз": рівнян під тиском юстиції сплатив 100 тисяч гривень  боргу по аліментах

100 744 гривні боргу по аліментах сплатив мешканець Рівного після набрання чинності Закону № 7277 #ЧужихДітейНеБуває. Чоловік не платив аліменти на утримання свого малолітнього сина з 2014 року. Відповідно до нового закону щодо боржника винесли постанови про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві полювання та користування зброєю. Після цього чоловік з’явився на виклик до державного виконавця і повідомив, що сплатить заборгованість по аліментах. Згідно розрахунку на кінець лютого вона вже складала 100 744 гривень. На початку березня чоловік повністю сплатив борг.

За словами державного виконавця Рівненського міського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Олени Анненкової, виконавче провадження про стягнення аліментів на дитину надійшло до відділу у грудні 2017 року:

–  Ще до набрання чинності нового закону щодо боржника були винесені постанови про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи, а також про арешт коштів. Та, мабуть, найбільше вплинула на нього саме постанова про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, адже робота неплатника аліментів пов’язана із поїздками за кордон.

– Закон #ЧужихДітейНеБуває діє. Його прийняття – це лише один із кроків у напрямку захисту прав дитини на достатнє фінансове утримання і щасливе дитинство, – наголошує начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук. – Міністерство юстиції продовжує працювати у цьому напрямку й надалі. Вже підготовлений черговий пакет законодавчих змін. Серед них, зокрема, збільшення мінімального розміру аліментів на дитину, запровадження автоматичного збільшення розміру аліментів за їх несплату більше ніж протягом року. Ще однією новацією є запровадження норми, за якою діти, так само як і батьки матимуть право на частку спільного майна колишнього подружжя. Разом з тим планується введення і системи мотивації. Батьки, які відповідально ставляться до виховання своїх дітей, матимуть податкові і соціальні пільги.

0
Наука і технології # Рівненська юстиція
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі