Будинок чи квартира? Що обрати при покупці житла у Рівному?

Будинок чи квартира?  Що обрати при покупці житла у Рівному?
2
Будинок чи квартира?  Що обрати при покупці житла у Рівному?

Питання власного житла, напевно, було, є і буде актуальним завжди. Так склалося, що власна квартира в більшості випадків більш економічний та вигідний варант, аніж власний будинок. Раніше ми вже розповідали як вигідно придбати квартиру в новобудовах Рівного, а сьогодні хочемо "зважити" всі "за" та "проти", що ж краще квартира чи все ж таки власний будинок? Звісно, кожен з нас для себе точно вирішив, що й кому більше підходить, адже смаки у всіх різні. Надіємось, що наша стаття стане маленьким, корисним помічником для тих, хто досі вагається у правильності свого вибору. 

Дедалі частіше мешканці міст, при тому не лише у Рівному, а в Україні й навіть у містах Європи, не зупиняються нарікати на складну екологічну ситуацію, яка постійно погіршується, проте люди не поспішають змінювати своє місцепроживання. Й надалі живуть посеред невпинного руху автомобілів, який "затихає" лишень пізно вночі, до того ж часто на околицях міст розташовуються підприємства, які як відомо здійснюють викиди в екосистему. Та й на привеликий жаль, люди не завжди вміють цінувати те, що створили інші. Відтак, парки, скверики, та гідропарки дуже часто в містах - засмічені. З власних спостережень можемо сказати, що люди, які несуть відповідальність за чистоту місць відпочинку не завжди встигають за відпочиваючими. Тому варто пам`ятати, що наш благоустрій залежить лише від нас, і неважливо де ми живемо: у місті чи за його межами.  

Тепер перейдемо детальніше до "зважування". Приватний будинок - це, власна фортеця, яку за "польотом" фантазії можна облаштувати у будь-якому стилі. Тут немає надокучливих сусідів, які нерідко створюють дискомфорт у квартирі (шумлять, голосно слухають музику, або ж роблять ремонт, коли вам так хочеться відпочити). До речі, свій будинок ви можете перебудовувати, як вам заманеться, й на це не потрібен дозвіл сусідів, в той час, прикладом, у багатоповерхівці, якби ви захотіли об`єднати кімнату з балконом - знадобився б дозвіл. У своєму гніздечку ви самі вирішуєте, який вид опалення вам більше підійде, тобто при перших похолоданнях можна незалежно від інших прогріти свій будиночок. До того ж у приватному будиночку можна завести домашнього улюбленця, й не одного. Є можливість утримувати навіть ціле домашнє господарство. А що може бути краще ніж власноруч вирощені продукти на власній земельній ділянці? Звичайно завжди знайдуться люди, яким краще купити продукцію, аніж витрачати стільки часу на власне вирощення. В таких випадках можна спостерігати  двір, задекорований різними красивими деревами та кущами, з ідеальним газоном та квітковими оранжереями. В будь-якому випадку, чудово збиратись з родиною теплими вечорами на власному подвір`ї в альтанці з філіжанкою чаю. Чисте повітря, тиша... А якщо ще є автомобіль то можна добудувати власний гараж і не один. 

Коротко підсумуємо переваги приватного будинку: 

1. Природа - адже основна частина будинків зазвичай розташована подалі від центру міста, часто за його межами.
2. Затишок та спокій - подалі від міського шуму Ви можете насолоджуватись тишею ,а територію перед будинком облаштувати на свій смак. 
3. Індивідуальність - якщо квартиру можна декорувати лишень з середини, то приватний будинок можете будувати й перебудовувати на власний смак, обмежень у декоруванні фасаду - також немає. 

4. Велика житлова площа - фактично завжди приватний будинок "виграє" квартиру в даному питанні. Адже часто власники будують 2 а то й 3 поверхи, та невелички прибудови на кшталт гаражів або "літніх" кухонь.

5. Наявність земельної ділянки  - що може бути краще, ніж власноруч вирощені овочі та фрукти?

Але не варто забувати, що за такими перевагами стоїть постійна й кропітка праця власника будинку. Варто пам`ятати, що домашня робота має властивість накопичуватись, тому за ідеальною картинкою красивого фасаду ззовні, й сучасного ремонту з середини дуже часто "стоїть" праця всієї родини. Інколи у родин, які не мають автомобіля, а проживають за містом, виникають труднощі на кшталт, "як дістатися швидше на роботу", або "як швидше доїхати до міста". Тобто незручне розташування будиночку. 

Перейдемо до квартирного питання. Зазвичай найбільшим "плюсом" являється зручне розташування. Прикладом, у Рівному більшість житлових комплексів будують "все й відразу". Тобто всі необхідні заклади знаходяться поруч: магазини, аптеки або й навіть медпункти в п`яти хвилинах ходьби від будинку. Зазвичай квартири обирають люди, які більшість часу проводять на роботі, адже вона не потребує капітальних затрат на ремонт, та робочих ресурсів в порівнянні з приватним будинком. Да й стільки роботи постійно не накопичується. Якщо родина маленька, відповідно немає таких фінансових затрат на комунальні послуги. Але далеко не кожен наважиться завести домашнього улюбленця - собаку. Адже для деяких сусідів це може створити дискомфорт, та й самому не надто зручно, адже собаки - тварини які люблять свободу та простір. Тому далеко не кожен наважиться на такий крок. Також зазвичай у новобудовах рідко хто має свою земельну ділянку, або, як в народі кажуть "городину". 

Якщо коротко підсумувати "плюси" квартири, вони виглядатимуть так:

1. Хороша інфраструктура. Зазвичай багатоповерхівки розташовані неподалік магазинів, ринків, лікарень, і тд. У Рівному будують житлові комплекси, в яких розміщується, як то кажуть "все й відразу".
2. Можливості для дітей. По-перше, облаштовані дитячі майданчики, спеціальні поля для футболу та баскетболу, що безпосередньо сприяє новим знайомствам з однолітками. По-друге, часто на майданчиках облаштовують тренажери, на яких можуть займатися як діти, так і дорослі.
3. Вигляд з вікна. Як би там не було. але завжди були є та будуть поціновувачі гарного, панорамного вигляду з вікна. Крім того на верхньому поверсі, у ваше вікно ніхто не зможе заглянути - це факт. Якщо найчастіше приватні будинки бувають лишень 2 поверхів, то квартира у цьому плані явно виграє.

4. Швидкісний інтернет. Зазвичай провайдери у містах, проводять хороший, швидкісний інтернет саме у багатоповерхівках, а до приватних секторів "доходять" значно пізніше. До слова, такий інтернет можуть собі дозволити люди з різним достатком. Часто сусіди ділять своїм паролем від WI-FI.

 

Але попри ці всі плюси завжди знайдуться мінуси. Наприклад у новобудовах, особливо у вечірню пору доби часто не вистачає паркувальних місць. А деякі сім`ї мають не один, а два автомобілі. А для поціновувачів продуктів власного виробництва навряд чи вдасться задовільнити своє бажання вирощувати власні фрукти, овочі та ягоди у великих кількостях. Та й з домошніх улюбленців доведеться вибирати з ряду "тихеньких", приміром кішечку, хом`яків, рибок і тд.

Власна оселя, це фортеця у якій затишно й добре, це те місце, де почуваєшся захищеним. Взваживсі основні "за" та "проти", ми надіємось, що наша стаття стала корисною для вас. Пам`ятайте, комфорт створюємо ми самі, дім там - куди хочеться повертатись. Тому в свою чергу ми бажаємо вам вдалого вибору! 

 

 

 

Фото з мережі інтернет

 

 


 

 

2
Наука і технології # Рівне # будинок # квартира # ДомРіа
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі