Гроші заплатили, а навчання нема: обурені студенти коледжу "РЕГІК" прийшли пікетувати Рівненську ОДА

Гроші заплатили, а навчання нема: обурені студенти коледжу
2
Гроші заплатили, а навчання нема: обурені студенти коледжу "РЕГІК" прийшли пікетувати Рівненську ОДА

Сьогодні 18 квітня, під стіни Рівненської ОДА вийшли обурені студенти та їх батьки. Все тому, що їх не пускають в навчальний заклад та діти не можуть навчатись. Сайт "ВСЕ" розбирався чому ж студенти стали заручниками "дорослих" протистоянь і які шляхи вирішення конфлікту.

Передісторія

У 2013 році 5 чоловік зібралось і вирішили створити приватний коледж. Ще частинка належала "РЕГІ". Відтак засновниками "РЕГІК" стали Петро Тадеєв, Микола Євтух, Юрій Пелех, Ірина Дем`янчук та Юрій Тадеєв. Директором обрали Петра Тадеєва. Та на початку 2013 року він вирішив влаштуватись на роботу до Національного університету водного господарства та природокористування паралельно суміщаючи посади, адже за посаду директора грошей він не отримував, а лише за викладацьку діяльність. 

Проте одному із засновників таке не подобалось і вже восени 2016 року відбулись повторні збори засновників, для звільнення діючого директора й обрання нового.

Судова тяганина

І все було б зрозуміло, якби згідно з реєстром учасників збори не відбулися, бо не було кворуму, але от дивним чином неприсутні засновники обрали нового директора Едуарда Гайдука. 

 

Суд визнав такі збори фіктивними. Відповідно, до обов`язків директора має повернутись Петро Тадеєв, аж до поки збори належним чином не оберуть заміну.

 

Війна засновників

Проте конфлікт між амбіційними засновниками лише наростав. "РЕГІК" спочатку розміщувався в приміщенні з правом викупу за 10 років оренди. Директор Едуард Гайдук розірвав цей догорів оренди й коледж "переїхав" в приміщення "МЕГУ" на вулицю академіка С. Дем`янчука 4. Там студенти тривалий час навчались аж допоки за два дні до винесення рішення судом про фіктивні збори і поновлення на роботі Петра Тадеєва "МЕГУ" негайно розірвали договір оренди, тому діти відповідно лишились на вулиці без можливості продовжувати навчання. Також на робоче місце не може потрапити і пан Петро.

Анатолій Дем`янчук є ректором "МЕГУ" і його дочка одна із засновників "РЕГІКу". Чому вони так різко вирішили розірвати договір оренди та підсилити напругу серед студентів, нам довідатись не вдалось. Пан Анатолій кинув слухавку і потім ігнорував наші дзвінки. Згодом на нараді в ОДА він прокоментував такі дії тим, що неповнолітні мітингують у стінах закладу і це несе загрозу навченню студентам МЕГУ. Батьки ж говорять, що причиною став конфлікт і Анатолій Дем`янчук відстоював на посаді директора Едуарда Гайдука, а не Петра Тадеєва.

 

Що робити

Ми поспілкувались з директором "РЕГІК" Петром Тадеєвим. Він шкодує, що через розбірки почали страждати студенту коледжу, проте говорить, що ситуацію можна виправити:

 

"Якщо перед нами зачинили двері, ми знайдемо інший вихід. Якщо приватний інститут неабияк пов`язаний з коледжом вважає, що вихід показати невдоволення - вигнати студентів на двір - вони помиляються. Я вже орендував інше приміщення і діти зможуть продовжити навчання в новій будівлі. Сподіваємось, коледжу дозволять без судової тяганини забрати речі з заклада-орендодавця. Я хочу заявити, що приписані мені мільйони махінацій - неправда. До мене в правоохоронців немає жодних питань і тому ми і надалі будемо розвивати заклад і виховувати достойних спеціалістів. Повторно платити за навчання я нікого не буду зоборв`язувати і знайду спільну мову з викладачами , - коментує Петро Тадеєв.

На підтвердження своїх слів про оренду він надав договір з Європейським університетом, куди і мають найближчим часом переїхати студенти.

Таким чином, робимо висновок, що коледж незабаром переїде в нове приміщення і частину негараздів вдасться владнати. Проте, у разі якщо такого не станеться заступник голови ОДА Світлана Богатирчук - Кривко запевнила, що звертатиметья до Міністерства освіти, аби ті перевірили ліцензійну діяльність закладу і у разі недотримання цих умов переглянули ліцензію коледжу і можливість його реорганізації по іншим навчальним закладам. Єдиним вирішенням цієї проблеми є легітимна зустріч засновників і визначення подальшого руху закладу. 

 

2
Наука і технології # Регі # Петро Тадеєв # Анатолій Дем`янчук
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі