Через несплату аліментів мешканцю Рівненщини обмежили виїзд за кордон

Через несплату аліментів мешканцю Рівненщини обмежили виїзд за кордон
0
Через несплату аліментів мешканцю Рівненщини обмежили виїзд за кордон

Майже 45 тисяч гривень заборгованих аліментів сплатив мешканець Демидівського району після того, як суд обмежив його у праві виїзду за межі України.

Чоловік ще з 2014 року мав сплачувати 900 гривень щомісяця на утримання трьох своїх дітей. Відтоді його неодноразово викликали до відділу ДВС, але на виклики він не реагував. Майно, на яке можна звернути стягнення, у чоловіка було відсутнє. Відтак у серпні 2017 року державний виконавець Демидівського районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду закордон. Оскільки станом на перше вересня минулого року його заборгованість по аліментах зросла до майже 41 тисячі гривень. Суд це подання задовольнив.

– Після того, як боржнику відмовили у перетині кордону, він з’явився до відділу ДВС і пообіцяв сплатити весь борг по аліментах, – розповідає державний виконавець Демидівського районного відділу ДВС Іван Колоєзд. – Станом на перше січня 2018 року він становив уже 44 370 гривень. У січні цього року чоловік повністю сплатив заборгованість. Тож була винесена постанова про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон. Крім того, боржник вже сплатив поточні аліменти у розмірі 4500 гривень.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Іванни Смачило, захист прав дітей є важливою складовою частиною загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». В рамках цього проекту був розроблений законопроект #ЧужихДітейНеБуває щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів. 6 лютого цього року Закон вступає в силу. Нововведення для тих, хто не платить аліменти більше 6 місяців, передбачають, зокрема, тимчасове позбавлення права керувати авто, права використовувати зброю та полювати до повного погашення заборгованості, а також суспільно корисні роботи.

0
Наука і технології # Рівненська юстиція
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі