Чи буде у Рівному Муніципальна аптека?

Чи буде у Рівному Муніципальна аптека?
0
Чи буде у Рівному Муніципальна аптека?

1 червня відбулася зустріч голови обласної ради Миколи Драганчука та керівника фракції ВО «Батьківщина» в облраді Миколи Кучерука з представниками Центру медичної статистики МОЗ України: заступником директора Сергієм Дяченком та консультантом Ярославом Сірим.

Заступник директора Центру медичної статистики МОЗ Сергій Дяченко розповів про можливості державно-приватного партнерства в галузі медицини та представив проект створення Муніципальної аптеки. За його словами, така практика діє в Європі та в деяких містах нашої держави й дозволить шукати додаткові позабюджетні ресурси для реалізації програми Світового банку в Україні по впровадженню системи DRG стандартів для лікарень.

- Насамперед ми зацікавлені в тому, аби реформи полегшували, а не ускладнювали життя місцевих мешканців. Тому спершу потрібно з'ясувати доцільність та переваги проекту для нашої області, - зазначив Микола Драганчук.

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я розробило методичні рекомендації, які допоможуть змінити господарсько-правовий статус комунальних закладів охорони здоров'я шляхом їх реорганізації з бюджетних установ у комунальні некомерційнійні підприємства. Документ підготовлено на виконання закону «про автономізацію», який ухвалив парламент («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров'я»).     

0
# Рівненщина # медичні реформи # Муніципальна аптека
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі