Чи можуть хворі на діабет у Рівному отримати інсулін безкоштовно?

Чи можуть хворі на діабет у Рівному отримати інсулін безкоштовно?
0
Чи можуть хворі на діабет у Рівному отримати інсулін безкоштовно?

Мешканка Рівного Олена Ліснічук повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці, що не може отримати інсулін для свого сина. Сайт "ВСЕ" вирішили розібратись куди ж подівся препарат, на якій Державний бюджет виділив додаткові кошти і область їх отримала ще 19 грудня.

Я вже втретє піду купувати малому інсулін!
Хоча "цукрові" діти (вони ж діти-інв. мають отримувати інсулін пожиттєво і безкоштовно). Та у нас зараз фінансування нема. Грошей не виділили....
І це при тому, що в сусідніх країнах снг(в т.ч. Росія) і Європи такі діти отримують навіть інсулінові помпи, безконтактні глюкометри та матеріали до них. Безкоштовно! (Інформація з перших вуст)
Що ми робимо не так?

Ця країна взагалі має шанс?((

Однак, як стало відомо нам в коментарі очільника обласного Управління охорони здоров`я Ігоря Добровольського, кошти на інсулін надійшли ще 19 грудня до обласної казни. Втім, поки медичні заклади перезаключають з нового року угоди з аптеками можливі затримки з перерахунками. Однак і це було закладами передбачено і оплачено з запасом торік. 

Дізнаватись причину конкретної ситуації ми вирішили в керівника міського управління охорони здоров`я. Віктор Іськів запевняє - інсулін є: 

 

"Проблеми з отриманням інсуліну зараз у місті Рівне немає. Немає жодних звернень чи скарг на гарячі лінії. Стосовно поліклініки №3, у них є усна домовленість з 3 січня і аптеки видають інсулін хворим. можливо десь трапилось якесь непорозуміння, однак я переконаний, що мама вже його може отримати. У разі якщо щось не так, закликаємо повідомити про ситуацію безпосередньо до нас і ми негайно розберемося," - зазначив Віктор Іськів.

Ми зателефонували в кілька аптек області, де нас запевнили, що інсулін в наявності є. Однак наразі отримати його можна лише за місцем проживання за направленням лікаря. Аж до поки цьогоріч обіцяють запустити електроний реєстр.

0
Наука і технології # інсулін # Іськів
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі