Чим ЄС планує зайнятись на Рівненщині?

Чим ЄС планує зайнятись на Рівненщині?
0
Чим ЄС планує зайнятись на Рівненщині?

Наша область увійшла до переліку п’яти регіонів, в яких реалізовуватиметься великий європейський проект. Аби визначити варіанти майбутньої підтримки, в область завітала група міжнародних експертів.

Під час круглого столу в Рівненському вищому професійному училищі ресторанного сервісу та торгівлі іноземні спеціалісти зустрілися з освітянами області.

«Наша ціль - вивчити ситуацію для того, щоб виявити напрямки можливих змін в професійній освіті України. Ми відвідаємо деякі ПТУ, аби побачити як навчаються учні, впроваджуються навчальні програми, та які існують проблеми з матеріально-технічною базою та фінансуванням», - розповів керівник групи, експерт з питань професійної освіти і навчання та інституційних реформ Томас Блек.

Після збору інформації експерти проаналізують її та під час наступного візиту сформулюють програму технічної допомоги, враховуючи пропозиції наших освітян.

Присутня на заході заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко підкреслила унікальну можливість освітніх закладів області щодо участі у міжнародних проектах.

«На Рівненщині вже реалізовувався пілотний проект в Туринському процесі. Крім того, разом із Волинню ми беремо участь у проекті підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону. А також наша область одна з тих,  де склалась оптимальна мережа професійних закладів освіти і збалансоване держзамовлення, - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко. – В першу чергу, ми чекаємо від експертів пропозицій щодо змін в законодавстві, адже після цього вирішиться безліч питань, зокрема і проблема застарілої матеріально-технічної бази та модернізація навчально-виховного обладнання».

0
# Рівне # освіта # ОДА # Євросоюз
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі