Чоловіча команда БК "Рівне" виграла "товарняк" у Луцьку

Чоловіча команда БК
0
Чоловіча команда БК "Рівне" виграла "товарняк" у Луцьку

Перший матч після літньої перерви провела чоловіча команда Баскетбольного клубу “Рівне”. У Луцьку відбулося “Волинське дербі” між місцевою “Старий Луцьк Університет” та рівнянами. Обидві команди є суперниками у Вищій лізі Чемпіонату України, але сезон розпочнеться лише в жовтні, тож зараз майбутні опоненти “з’ясовували стосунки” у товариському (контрольному) поєдинку, в якому тренери та гравці перевіряли свою готовність до чемпіонату. Незважаючи на неофіційний статус матчу, він видався напруженим, а переможець визначився лише за підсумками овертайму.

Про перебіг подій на майданчику розповідають журналісти з прес-служби БК “Старий Луцьк Університет”:

Команда Володимира Журжія провела перший спаринг у рамках підготовки до нового сезону. Матч відбувся 21-го вересня в обласній ДЮСШ.
Незважаючи на статус дербі, матч був товариським, тож обидва тренерських штаби, передусім, перевіряли тактико-технічні навички своїх баскетболістів та їх готовність до старту чемпіонату. В заявці «Старого Луцька» опинилися фактично всі гравці, не вистачало лише травмованого Богдана Гловацького. Рівняни прибули до Луцька в оновленому складі, де в порівнянні з минулим сезоном, фактично, не знайшлося місця «легіонерам» з інших міст.
На старті поєдинку обидві команди обмінювалися не лише результативними діями, а й помилками у невимушених ситуаціях, тож глядачі не побачили багато результативних дій. Тим не менш, у першій половині матчу лідерство захопили господарі, які пішли на велику перерву за переваги у рахунку 24-21.
Після поновлення поєдинку перебіг подій на майданчику не змінився. Наставники продовжували грати у широку ротацію, а баскетболісти намагалися налагоджуватися ігрові зв’язки та пробувати в грі ті комбінації, які відпрацьовували на тренуваннях. Гості дещо вирівняли гру і змогли виграти третю десятихвилинку. Перед останньою чвертю рахунок був рівним.
Зрештою, рівною виявилася і четверта десятихвилинка, тож команд чекав овертайм. У вирішальній п’ятихвилинці трішки вправнішими були хлопці Михайла Переверзія, які і перемогли у спарингу з рахунком 58-66. Найрезультативнішим у складі «Старого Луцька» став Дмитро Швагринський(15 очок).

Як ми вже повідомляли, після тріумфального минулого сезону, в якому БК “Рівне” здобув срібні медалі Чемпіонату України у Вищій лізі, то за час літньої перерви склад команди зазнав суттєвих змін. В цьогорічних змаганнях тренери розраховують в основному на перевірених місцевих виконавців та молодих вихованців рівненської школи баскетболу, які мають набиратися досвіду та рости як професійні гравці.

Як і раніше БК “Рівне” стартуватиме у Вищій лізі Чемпіонату України серед чоловічих команд. Наразі ФБУ ще не затвердили остаточний календар змагань, проте вже відомо, що перші офіційні матчі у новому чемпіонаті чоловіча команда БК “Рівне” зіграє на власному майданчику проти дебютанта змагань БК “Житомир”. Ігри відбудуться 12 та 13 жовтня у Спорткомплексі “ДЮСШ-4”. Про це повідомив спортивний директор клубу Андрій Матусевич та додав, що орієнтовний початок поєдинків о 17:00 та 13:00 відповідно.

0
Спорт
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі