Чому на Рівненщині на кашлюк не захворіла жодна дитина прищеплена індійською вакциною?

Чому на Рівненщині на кашлюк не захворіла жодна дитина прищеплена індійською вакциною?
0
Чому на Рівненщині на кашлюк не захворіла жодна дитина прищеплена індійською вакциною?

На Рівненщині на кашлюк не захворіла жодна дитина прищеплена індійською вакциною, - такого висновку дійшов Завідувача відділом епіднагляду Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз. Для цього він проаналізував захворюваність на кашлюк у Рівненській області.

- Можна зробити два висновки, - зауважив Віктор Мороз. - Перший (невтішний): Щеплення АКДП вакциною в області проводяться незадовільно. І така ситуація вже не перший рік. В області налічується понад 18 тис. дітей старше року, які вчасно не отримали вакцинальний комплекс проти кашлюку і до цього часу залишаються не щепленими. Як результат, висока захворюваність на кашлюк (яка є найвищою в державі).
Другий (оптимістичний). Є надійний захист від цієї недуги - це щеплення цільноклітинною АКДП вакциною. Цей висновок випливає з того, що серед захворілих є діти, які повністю щепленні проти кашлюку згідно календаря. Таких є 22 дитини (15% від всіх захворілих). Всі ці діти отримали щеплення вакциною АаКДП із ацелюлярним кашлюковим компонентом (Пентаксим, Інфанрикс, ІнфанриксГекса, Гексаксим тощо). І немає жодної дитини, яка б була повністю щеплена цільноклітинною АКДП. Лише 5 дітей (із 22) розпочинали вакцинальний комплекс АаКДП, а третє чи четверте щеплення отримували цільноклітинною АКДП. Отже, цільноклітинна вакцина АКДП дає більш потужній та тривалий імунітет і забезпечує найкращий захист дитини від кашлюку. Діти щеплені, згідно календаря, цільноклітинною АКДП на кашлюк не хворіють (принаймні в Рівненській області). Тому, якщо вибирати між цільноклітинною та вакциною із ацелюлярним кашлюковим компонентом, вибір очевидний, це цільноклітинна АКДП.
Цільноклітина АКДП (виробник Індія) в області є в достатній кількості. Щеплення безкоштовні. Раджу не зволікати із щепленями.

 

0
Суспільство # кашлюк
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі