Чому рівненська бурулька обігнала в новинному рейтингу Порошенка

Чому рівненська бурулька обігнала в новинному рейтингу Порошенка
2
Чому рівненська бурулька обігнала в новинному рейтингу Порошенка

З дня візиту на Рівненщину Петра Порошенка на Рівненщину минув майже тиждень. За цей час в області встигли не тільки по третьому разу урочисто передати ті ж самі пожежні машини, які нібито доручили вручати тільки Порошенкові, а й «обсмоктали» президенту всі кісточки. Як тільки пристрасті вляглись – можемо проаналізувати декілька цікавих деталей з візиту гаранта, а саме те чому падіння бурульки зацікавило ЗМІ та громаду більше, ніж насичена програма президента.

Хтось одразу скаже: «Які нефахові у нас ЗМІ, пишуть всякі нісенітниці висмоктані з пальця» або «Які молочні в нас люди – обговорюють плітки, а важливе їх не цікавить». Скаже і не зовсім матиме рацію. Бо навіть в книжках по ортодоксальній журналістиці дають цікаве визначення новинності тієї чи іншої інформації. «Якщо собака покусала людину – це не новина, якщо людина покусала собаку – це новина», - йдеться в підручнику.

Президентів у нас багато, бурульок ще більше. Але бурульки на відміну від президентів не їздять країною і не відкривають щодня кожну собачу буду. Бурульки просто собі висять під стріхою і «замишляють зловещеє прєступлєніє».

Якби президент не тільки відкривав садочки, а й боровся з бурульками на них – це теж не було би новиною. Бо з бурульками у нас борються всі. Принаймні на словах. От коли бурульки «борються» з президентом – це вже 100 відсотків цікава для читачів новина.  Мало лі куди вона там впала, що «замишляла» і так далі… одним словом, читачі самі дофантазують і домріють.

Часи партійної  преси в стилі «Червоний прапор» давно закінчились. Це тоді газети писали, те що вважав за потрібне секретар ЦК партії. Тепер більшість ЗМІ приватні. Щоб продавати рекламу дорожче – їм треба більше переглядів. А які перегляди в новини про те, що політик вчергове зробив одне ж те саме і сказав пафосну промову? Інша справа, коли сніг «покушається» на гаранта – це клікабельно. Плюс ще й в розділ курйози можна подати.

Обуритесь і скажете, що ЗМІ мали би більше уваги приділяти уваги серйозними темам? А що серйозного і глибинного у полум’яних промовах про безвіз, економічні реформи і покращення життя перед ТРЬОХРІЧНИМИ ДІТЬМИ? От це для чого? Щоб що? Дитяче життя «покращилося б вже сьогодні», якби президент дав кожному по кульку цукерок «Рошен» в руки, а не «локшину на вуха».

Яка глибина і серйозність в тому, що одну й ту ж пожежну машину по черзі урочисто передають пожежникам чиновники різних рівнів від президента до голови сільради. І це все у різні дні впродовж тижня після візиту самого Порошенка. Кожен все це ще й присмачує пафосними промовами про те, що саме він її вибив, знайшов гроші, доклав неймовірних зусиль і тепер заживемо. Про таке не те що писати серйозно  не можна, на це дивитися без сміху неможливо.

Краще треба просто візити організовувати, досягнення серйозніші робити, більшу довіру людей завойовувати. Тоді в топі новин не буде бурульк. ЗМІ й раді були б написати про те, що тисячі вдячних людей носили президента на руках. Це приємніше писати, ніж про бурульки… Але не носять. Ні гаранта, ні тих хто був поруч з ним на відкритті.

2
Політика Економіка # Петро Порошенко # дитячий садочок # Обарів # бурулька
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі