Чотири з шести «фальсифікованих» масел, які виявили у рівненських супермаркетах, виявилися безпечними

Чотири з шести «фальсифікованих» масел, які виявили у рівненських супермаркетах, виявилися безпечними
0
Чотири з шести «фальсифікованих» масел, які виявили у рівненських супермаркетах, виявилися безпечними

Держпродспоживслужба розповіла про результати арбітражного дослідження зразків «фальсифікованого» масла, які виявили у супермаркетах Рівненщини

Наприкінці січня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Рівненщини проводили дослідження в рамках проекту «Чесний Продукт».

Спеціалісти Управління відібрали 28 зразків масла у супермаркетах Рівненської області та перевірили їх на вміст рослинних жирів.

На початку лютого у Держпродспоживслужбі повідомили про результати дослідження – немолочні жири виявили у шести зразках масла.

Ми писали перелік всього протестованого масла у матеріалі: Відомо, скільки фальсифікату виявили у рівненських супермаркетах під час акції «Чесний продукт»

Виробники, які не погодились з результатами основних лабораторних досліджень, ініціювали додаткові арбітражні лабораторні дослідження в Державному науково – дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно – санітарної експертизи (м. Київ) та Державному підприємстві «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (м. Київ).

За результатами проведених арбітражних лабораторних досліджень у чотирьох з шести зразків «фальсифікованого» масла рослинних жирів не виявили.

Так, спростувалися результати вмісту немолочних жирів у наступних продуктах:

масло солодковершкове «Селянське», масова частка жиру 73,0%, виробник ПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод», вул. Залінійна, 21-а, м. Новгород-Сівеський, Чернігівська область;

масло солодковершкове «Екстра», масова частка жиру 82,5% ТМ «Премія»;
 
масло солодковершкове «Селянське», масова частка жиру 72,6%;

масло солодковершкове «Екстра», масова частка жиру 82,5%, виробник ПП «Білоцерківська агропромислова група», с. Білоцерківка, Великобагачанський район, Полтавська область;
 
масло солодковершкове екстра «Селянське», масова частка жиру 82%, виробник ТзОВ фірма «Люстдорф», вул. Коцюбинського, 1, м. Іллінці, Вінницька область.

За вмістом стеринів вказана продукція відповідає вимогам ДСТУ 4399:2005, тобто рослинних жирів не виявлено, чим підтверджується якість молочної продукції тих партій, з яких відбиралися зразки вищезгаданих виробників.

Відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» результати арбітражних лабораторних досліджень (випробувань) є остаточними.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі