COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 06 липня

COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 06 липня
0
COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 06 липня

Основне на брифінгу Рівненської ОДА за 6 липня:

—В Україні зафіксовано 543 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Станом на ранок 6 липня на Рівненщині зареєстровано 11 нових випадків захворювання на COVID-19. За час пандемії в областімаємо 4 201 випадок захворювання на корона вірус, з них – 294 дитини та 530 медичних працівників. Через ускладнення, викликані коронавірусом, зафіксовано 78 випадків летальних. Подолали COVID-19 2 079 жителів області. За період епідемії проведено 42 105 досліджень (30 463 - ПЛР та 11 642 - ІФА).

— На сьогоднішній день гостро питання про розгортання закладів охорони здоров’я другої хвилі в області не стоїть. Разом з тим, управління охорони здоров’я облдержадміністрації контролює можливість і необхідність відкриття таких закладів для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19. В області є достатньо ресурсів, це 11 лікувально-профілактичних закладів (Березнівська, Гощанська, Демидівська, Дубровицька, Зарічненська, Здолбунівська, Корецька, Острозька, Рівненська ЦРЛ, Рівненська міська лікарня №2, спеціалізована медико-санітарна частина №3 у Вараші), що можуть забезпечити лікування пацієнтів з COVID-19 у другій хвилі. Такі медзаклади не будуть відкриватися всі одночасно, а там, де це критично необхідно. На сьогодні в області є достатня кількість ШВЛ-апаратів, апаратів для неінвазивної вентиляції легень. Окрім того, є резерв коштів в обласній програмі боротьби з COVID-19 для організації надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19.

— Головний державний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов не звертався до Кабміну щодо посилення карантину в регіоні. Головні санітарні лікарі можуть звертатися до регіональних комісій ТЕБ та НС з поданням про ті чи інші обмежувальні заходи, чи про посилення карантину. На Рівненщині за останній тиждень спостерігається позитивна динаміка із зниження захворюваності на COVID-19. Зокрема, відсоток виявлення випадків інфікування COVID-19 складає 16,62% (граничний коефіцієнт – <11%), показник динаміки зростання випадків інфікування – (-18,2%, при нормативі <10%), середня кількість тестувань протягом останніх семи днів методами ПЛР та ІФА становить – 75,59 (при цільовому показнику <24), завантаженість ліжок – 38,5 % (при граничному показнику <50). Єдиний індикативний показник, через який в області не можна упроваджувати послаблення карантину – висока наявність вірусу у зразках від хворих та контактних, значний рівень його циркуляції в регіоні. Наразі в області не вводяться додаткові карантинні обмежування, а посилюється контроль за дотриманням діючих.

— На минулому тижні у Рівненському спеціалізованому міському будинку дитини було підтверджено один випадок захворювання на COVID-19. Епідеміологами проведено обстеження місця спалаху, виявлено 27 контактних осіб. Усім проведено ПЛР-тестування, всі результати негативні. Також проведено всі необхідні заходи із дезобробки, розроблено маршрут пацієнта, визначено порядок подальшого функціонування закладу. Всі працівники забезпечені індивідуальними засобами захисту, профілактичними деззасобами.

— Працівники Рівненського обласного лабораторного центру контролюють епідситуацію в області, вони працюють у зоні підвищеного вірусного навантаження, тому рівень захворюваності в таких умовах праці може бути підвищений. Проте, працівники центру, як ніхто інший, розуміють і знають, як поводитись в умовах перенавантаженої епідситуації.

— За час карантину у лабораторному центрі встановлено 8 випадків захворювання на COVID-19. Усі хворі та контактні працівники були самоізольовані, у задовільному стані, виражених ознак захворювання не було.

— На підприємстві «ОДЕК», що у смт Оржів Рівненського району, з упродовж 2-6 липня зафіксовано лише 3 випадки COVID-19, що в рази менше за аналогічні попередні періоди, де кількість хворих за тиждень складала 10-15 осіб. Це свідчить про дієвість застосованих протиепідемічних заходів. Із 1600 працівників на роботу виходять лише 700. Кількість змін обмежена. Довіз людей на підприємство відбувається з дотриманням усіх карантинних вимог. Завод забезпечений необхідною кількістю дезінфікуючих засобів. Для 293 працівників зроблено ІФА-тестування.

— З 1 квітня цього року лікувально-профілактичні заклади перейшли на особливий режим фінансування, тобто за надану послугу, шляхом укладання угоди з НСЗУ. Тому керівник лікувального закладу має можливість і відповідальність за раціональне використання ресурсів. У Дубенській міській лікарні було прийнято рішення про розширення травматологічного відділення за рахунок зменшення хірургічної інфекції. Разом з тим, у цьому закладі працює відділення хірургії, де є блок гнійної хірургії, де буде надаватися медична допомога пацієнтам травматологічного профілю з ознаками гнійної хірургії. Усі пацієнти опорного закладу – Дубенської міської лікарні будуть забезпечені необхідними медичними послугами першого рівня надання. Травмпункт буде працювати в цілодобовому режимі.

 

Читайте також: На Рівненщині майже 40 відсотків «ліжок» заповнеі хворими коронавірусом

Читайте також: В Україні стартує мистецький проект «PLUS 1»: історії учасників АТО/ООС

Читайте також: Завтра три десятки вулиць Рівного та два села залишаться без світла

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі