COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 07 липня

COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 07 липня
0
COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 07 липня

Основне на брифінгу Рівненської ОДА за 7 липня:

— Наразі у 6-ти опорних закладах 1-ї хвилі для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 дещо зменшилась заповненість ліжок
. На сьогодні цей показник становить – 33,6%, це третина усіх ліжко-місць у реанімаційних, інфекційних і перепрофільованих відділеннях. Найбільш завантаженими є дві лікарні – Костопільська ЦРЛ (47%) та Рівненська міська лікарня (42%).

— Від сьогодні на Рівненщині дозволили відновити роботу закладів фізичної культури та спорту, спортивних залів, фітнес-центрів для проведення тренувань. Однак, обов’язковою умовою їх роботи в умовах карантину є дотримання епідеміологічних правил. Одна з вимог стосується одночасного перебування людей у закладі. Так, під час індивідуальних занять дозволяється одна людина на 10 м кв., групових (не більша 10 осіб у групі) – одна особа на 5 м кв. Серед загальних вимог – наявність засобів для дезінфекції рук, температурний скринінг, паперові рушники, тощо. Ті особи, що мають температуру понад 37,2 чи ознаки респіраторної хвороби, не допускаються до занять. З тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів можна ознайомитися на сайті МОЗу.

— На Рівненщині 100% досліджень біологічних матеріалів на COVID-19 закриваються в межах 3-ох днів, до 80% - 2-ох днів. У разі виникнення проблеми з отриманням результатів тестування, потрібно звертатися до сімейного лікаря, який зможе розібратися у цій ситуації. Упродовж останніх тижнів для спрощення і прискорення видачі результатів обласним лабораторним центром використовується спеціальна програма. Так, одразу після отримання лаборантом результатів, він робить автоматичну їх розсилку на електронну адреси закладу, який доставив зразки для дослідження. Наразі завдання центру - максимально прискорювати видачу результатів тестування.

— На перебіг COVID-19 впливає два основних чинники: інфікуюча доза та стан сприятливості організму. Завдяки засобам індивідуального захисту кількість збудника, що проникне в організм людини, буде незначною, захворювання матиме легку форму. Імунний стан людини залежить від віку та стану організму. Середня тривалість перебігу COVID-19 – біля трьох тижнів. У тяжких формам, при пізньому зверненні хворого до лікарів, захворювання може тривати і довше.

Читайте також: На Рівненщині послабили карантин: що працюватиме

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі