Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 10 червня

Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 10 червня
0
Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 10 червня

Сьогодні, 10 червня, у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг. Фахівці відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.

Основні меседжі брифінгу:


–  За попередню добу на Рівненщині виявлено 36 нових інфікованих на COVID-19. Станом на ранок 10 червня зареєстровано ще 9 нових випадків захворювання. Всього за час пандемії зафіксовано 2138 інфікувань. Через ускладнення, викликані коронавірусом, маємо 45 випадків летальних. Подолали COVID-19 уже 1140 людей. На перевірці в Рівненському обласному лабораторному центрі та Центрі громадського здоров’я є 260 зразків.

– На Рівненщині спостерігається незначна стабілізація із захворюваністю на COVID-19. Проте у лікувальні заклади поступають більш важкі пацієнти, які потребують стаціонарного лікування. Карантинні заходи в області не знято. Треба дотримуватися всіх обмежень, щоб зупинити поширення вірусу.

– Обласною комісією ТЕБ і НС при Рівненській ОДА рекомендовано розглянути відповідним комісіям при РДА питання про відновлення внутрішніх перевезень у 9-ти районах, у семи з них пасажирські перевезення уже відновлено, адже показник захворюваності на COVID-19 за тиждень там нижчий ніж 12 випадків на 100 тисяч населення. У Рівному на засіданні міської комісії ТЕБ і НС прийнято рішення про відновлення нових маршрутів і додаткові автобуси на уже діючих. Це, зокрема, такі маршрути, де відсутнє тролейбусне сполучення. Разом з тим, в автобусах і надалі діють карантинні обмеження. Контролює це власник маршруту та поліція, представники Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування. Внутрішні обласні маршрути ще не відновлюються.

– На підприємстві «Українська сірникова фабрика» у Березному підтверджено 5 випадків захворювання на Covid-19. Взято матеріал для ПЛР-дослідження в усіх контактних осіб. Також є рішення місцевої комісії ТЕБ та НС щодо закриття фабрики на 7 днів.

– У Рівненській області фтизіатрична служба представлена територіальним медичним об’єднанням «Фтизіатрія». До його складу входить: обласний фтизіопульмонологічний центр, дві протитуберкульозні лікарні – в Острожці на Млинівщині та у Страшевому Сарненського району, протитуберкульозний санаторій у м.Костопіль та дитячий протитуберкульозний санаторій у Новоставі Рівненського району, хоспіс у селі Зірне Березнівського району. На сьогодні НСЗУ не передбачено фінансування санаторних закладів, які є в підпорядкуванні обласного управління охорони здоров’я. Така ситуація в усій державі. Крім того, Острожецька і Страшівська лікарні не уклали угоди з НСЗУ, тобто не мають відповідного фінансування. Для забезпечення функціонування приймається рішення про їх реорганізацію шляхом приєднання до обласного фтизіопульмонологічного центру. Разом з тим, жоден пацієнт, який потребує медичної допомоги фтизіатричного профілю, не залишиться без лікування. Як повідомила заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, в державі вишукуються інші варіанти щодо дофінансування фтизіатричної служби.

– В області розроблено проект пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою субрегіонального (районного) рівня, який на даний час проходить обговорення. Зокрема, передбачається формування чотирьох районів: Дубенського, Рівненського, Сарненського та Вараського, до складу останнього ввійде м. Вараш та діючі Володимирецький і Зарічненський райони. Рішення щодо ліквідації/утворення районів приймає Верховна Рада України за поданням Кабінету Міністрів України.

– Щодо прямого сполучення між Варашем і Зарічним: дорога через села Мульчиці і Борова знаходиться на балансі САД і потребує капітального ремонту та реконструкції. Розробляється перелік доріг територіального значення, що будуть передаватися на баланс ОДА. Відповідно, у разі його затвердження та фінансування з дорожнього фонду, ця дорога ремонтуватиметься першочергово.

– Станом на сьогодні у Рівненській області діють карантинні пости у двох містах. У Здолбунові, де в будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів нещодавно був спалах COVID-19. А також у Вараші. Сьогодні у місті зафіксовано найбільший показник захворюваності в області. Це 41 особа на 100 тисяч населення за останні 7 днів.

– З 15 червня розпочинається відправка призовників до ЗСУ та інших військових формувань. Призов вперше відбудеться в умовах жорстких карантинних заходів. Всього з Рівненщини буде призвано понад 500 осіб. З 28 травня розпочали роботу районні медичні комісії з відбору та перевірки стану здоров’я призовників. Близько 200 осіб вже отримали повістки. В обласному збірному пункті діють, пов’язані з карантином, правила перебування: збереження соціальної дистанції, скринінговий контроль температури, використання засобів індивідуального захисту, дезінфекція усіх приміщень двічі на день та наявність довідки з районів щодо відсутності захворювання на коронавірус.

Читайте також: Завтра частина Рівного та ще п’ять сіл сидітимуть без світла

Читайте також: На Рівненщині відновлять пасажирські перевезення ще у трьох районах

Читайте також: Зеленському виписали штраф за порушення карантину

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі