COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 11 червня

COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 11 червня
0
COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 11 червня

Основне на брифінгу Рівненської ОДА по протидії COVID-19 за 11 червня:

За попередню добу на Рівненщині виявлено 44 нових інфікованих на COVID-19. Станом на ранок 11 червня зареєстровано ще 35 нових випадків захворювання. Всього за час пандемії зафіксовано 2208 інфікувань. Через ускладнення, викликані коронавірусом, маємо 45 випадків летальних. Подолали COVID-19 уже 1182 людини. На перевірці в Рівненському обласному лабораторному центрі та Центрі громадського здоров’я є 380 зразків.

Станом на вечір 10 червня на Рівненщині було проведено 2439 ІФА-досліджень, з них 113 – позитивні. Розпочалось ІФА-тестування з 1 червня. Кожного дня додаються нові медичні заклади, які проводять такі тестування, зокрема, це: обласна клінічна та Рівненська міська лікарні, діагностичний центр, обласний лабораторний центр, Березнівська та Володимирецька ЦРЛ, Дубенський пологовий будинок, Дубенська міська поліклініка, СМСЧ №3 у м. Вараш.

8 червня поблизу паспортизованого сміттєзвалища на території Демидівської ОТГ зафіксовано несанкціонований викид сміття. На документах і чеках, виявлених серед нього, вказано львівські адреси. Представники Львівської міської ради побували на місці події та визнали, що сміття зі Львова. Також заключили договір з Демидівським ВУЖКГ про утилізацію незаконно викинутого побутового сміття. Медичні пробірки вилучені та повернені на Львівщину. Працює поліція, зокрема, і розглядає можливу причетність місцевих працівників комунальних служб до інциденту.

Рівень захворюваності в області, зокрема показник 20,97 на 100 тис. населення за 7 діб, не дає можливості відкривати дитячі садочки. Питання про відновлення роботи дитсадків розглядатиметься, коли цей показник становитиме 12. Окрім того, дітям дуже важко пояснити необхідність дотримання карантинних обмежень, зокрема, соціальної дистанції.

Всього у місті Вараш зареєстровано 59 випадків захворювання на COVID-19. У місцевому ЦНАПі - 8. Найбільша питома вага із загальної цифри складається з внутрішньо сімейного зараження. Так у 10-ти сім’ях захворіло по 2-3 людини, що сформувало майже половину - 24.

 — Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що сьогодні Рівненщина у трійці областей з найбільшою кількістю випадків захворювання на Covid-19. Не можна стверджувати, що жителі Рівненської області поводять себе у цій ситуації неправильно. Серед об’єктивних обставин цього - інфекція більш активно циркулює на території регіону. Органами влади Рівненщини проведено досить потужну інформаційну кампанію щодо роз’яснення дій і убезпечення людей від зараження на коронавірус. Карантин не був направлений на те, що інфекція буде ліквідована. Вірус нікуди не зникне, громадянам треба пам’ятати про соціальну дистанцію, миття рук.

 — Оздоровча кампанія не скасовується. Офіційно дозволу обласна комісія ТЕБ і НС на роботу закладів оздоровлення та відпочинку на Рівненщині не надавала. Питання про роботу оздоровчих таборів розглядалося на нараді при голові ОДА за участю керівників 9-ти закладів оздоровлення, що функціонують в області. На центральному рівні зараз розробляється чіткий механізм і критерії як для визначення готовності таборів до прийняття дітей, так і алгоритм дій та протоколи у разі виявлення в закладі захворювання на Covid-19. Також під час карантину заборонено працювати приватним базам відпочинку.

Питання про імунітет при COVID -19 і його тривалість вивчається. Однозначного висновку про ті випадки, які розглядаються як випадки повторного зараження, наразі немає. В залежності від того, чи надовго виробляється імунітет, можна буде судити, чи будуть повторні зараження. На Рівненщині випадків повторного зараження коронавірусом не зафіксовано.

У Здолбунівському районі внутрішні перевезення відновлені. Також в області відновлюються перевезення між сусідніми районами, де допустимий показник інцидентності, зокрема, кількість захворюваності на коронавірус за тиждень менше ніж 12 випадків на 100 тисяч населення.

 

Читайте також: ЄС назвав умови відкриття своїх кордонів

Читайте також: Завтра частина Рівного та одинадцять сіл залишаться без світла

Читайте також: В яких містах світу можна жити найдешевше (РЕЙТИНГ)

0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі