COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 18 червня

COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 18 червня
0
COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 18 червня

Головне на брифінгу Рівненської ОДА за 18 червня:

Сьогодні по COVID-19 знову маємо антирекорди: в Україні - 829, на Рівненщині - за попередню добу виявлено 73 нових інфікованих на COVID-19. Станом на ранок 18 червня на Рівненщині зареєстровано ще 47 нових випадків захворювання на коронавірус. Всього за час пандемії зафіксовано 2619 інфікувань COVID-19. Наразі в інфекційних відділеннях перебуває 160 хворих. Через ускладнення, викликані коронавірусом, 52 летальні випадки. Подолали COVID-19 – 1386 людей.

Використання ІФА-тестів для виявлення антитіл COVID-19 врегульоване наказом МОЗ від 20.05.2020 № 1227. Імуно-ферментний аналіз – це визначення антитіл до коронавірусу у гострій чи хронічній фазі, а сам вірус визначає ПЛР-діагностика. ІФА-тестування значно дешевше і проводиться масово. Якщо ІФА-тест позитивний для встановлення остаточного діагнозу проводиться ПЛР-діагностика. Ці два тестування повинні проводитися синергічно і за направленням сімейного лікаря.

На Рівненщині державними медустановами проведено 4077 ІФА-тестів, встановлено 233 позитивні результати. Разом з тим, таке тестування проводять і приватні лабораторії. Безкоштовно ІФА-тестування проводиться за направленням сімейного лікаря або інших фахівців, які мають на це право. Якщо за власним бажанням пацієнта – за його кошти.

Інцидент у Дубно стосовно жінки, яку після лікування на COVID-19 не пустили у житло, буде врегульований. До цього залучений голова РДА, на території якої знаходиться гуртожиток. Керівники таких установ не повинні порушувати права людей. Ніяких умов для розірвання договору на проживання з жінкою немає. Більше того, вона медик.

У Рівненському онкодиспансері є один підтверджений випадок захворювання на COVID-19 у молодшого медпрацівника. Він знаходиться на самоізоляції. З метою недопущення поширення хвороби у закладі проведено 219 проб ІФА-діагностики, з них 4 – позитивні. Цим людям проводять ПЛР-дослідження, після цього буде визначено контактні особи. Хірургічний корпус знаходиться на обсервації. Проводиться дезінфекція приміщень, згодом заклад приступить до роботи у звичному режимі.

На Рівненщині не мають намірів послаблювати карантин. За останні дні поліцією складено 9 протоколів для порушників за недотримання карантину.

Відсоток інцидентності щодо захворювання на COVID-19 збільшився. На сьогодні йде перевищення на 28% до норми. Найбільша інцидентність у районах – Березнівський (65%), Гощанський (71%), Вараш (62%), Рівне (36%). Не зменшується у Рівненському районі - 56%. Тому в цих районах не рекомендовано комісіям з ТЕБ та НС послаблювати карантинні заходи.

На Рівненщині у 5-ти лікарнях 1-ї хвилі для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 є 140 інфекційних ліжок, 473 перепрофільованих, 46 реанімаційних. Загалом це 659 ліжок, що задіяні для надання медичної допомоги. Завантаженість місць COVID-19-хворими - 27%. Зокрема, станом на сьогодні у Рівненській міській лікарні зайнято 91 ліжко, у Костопільській ЦРЛ – 41, у Сарненській ЦРЛ – 21, у Дубенській міській лікарні та Рокитнівській ЦРЛ відповідно 16 і 12 ліжок. Наразі кадровий потенціал, матеріально-технічна база і засоби діагностики та лікування у лікувально-профілактичних закладах першої хвилі достатньо. Ситуація контрольована. Медичні працівники готові до надання допомоги пацієнтам.

Новий етап ініціативи «Пакунок малюка» буде продовжений. Закупівля пакунків проводитиметься централізовано. Наразі ще не проведений тендер і станом на 17.06.2020 р. чергові пакунки малюка в область не надійшли. Мамам-породіллям треба реєструвати заяви у відділах соцзахисту. Коли відновиться постачання, кожна сім’я буде забезпечена пакунком малюка. Крім того, ОДА надіслала запит до Мінсоцполітики щодо розгляду можливості грошової компенсації породіллям у разі затримки пакунків малюка.

 

Читайте також: Україна увійшла в «червону» зону за рівнем захворюваності на COVID-19

Читайте також: В Оржеві загорілася «вазівка»

Читайте також: Завтра частина Рівного та ще сім навколишніх сіл залишаться без світла

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі