COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 23 червня

COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 23 червня
0
COVID-19 на Рівненщині: головне станом на 23 червня

Головне на брифінгу Рівненської ОДА за 23 червня:

23 червня в Україні зафіксовано 833 нові випадки захворювань на коронавірус, в Рівненській області – 53. З початку карантину в області інфіковано 3089 людей, з них 203 дитини, 415 медпрацівників. За період епідемії померла 61 людина, одужало 1530.

Показник загальної інцидентності в області становить 49,03. Це не дає можливості послабити карантинні заходи на Рівненщині. Тому рішення, прийняті на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС 22 червня, були направлені не на закриття об’єктів та закладів, яким ми дозволили роботу, а на посилення контролю і відстеження дотримання карантинних вимог. Упродовж цього тижня у посиленому режимі будуть працювати контрольні бригади у складі представників Національної поліції, Держпроспоживслужби, органів місцевого самоврядування.

У Дубно збільшилася кількість випадків Covid-19. Станом на сьогодні 24 пацієнти у стаціонарі, 3 – у важкому стані. Єдиного вогнища захворювання не встановлено, хворіють в окремих сім’ях. Наразі триває робота, щоб локалізувати дрібні вогнища, зменшити кількість захворюваності.

Ситуація щодо надання спеціалізованої, а також первинної медичної допомоги в області на даний момент контрольована в усіх напрямках, в тому числі і в Рівненському районі, де розміщено ТОВ «Одек Україна». На жаль мусимо констатувати є багато пацієнтів хворих на коронавірусну інфекцію. Вони обстежені, важкі хворі госпіталізовані до медичних закладів за алгоритмом призначення. Також медичну допомогу надають працівники двох первинних центрів медико-санітарної допомоги Рівненського району та Деражненської ОТГ.

Ситуація щодо спалаху Covid-19 на ПАТ «Рівнеазот» контрольована. Фахівці констатують призупинення поширення інфекції. Зараз один пацієнт, що працює на підприємстві, госпіталізований і 14 на самоізоляції.

До роботи ринку ТОВ Рівненський вул. Сагайдачного є низка зауважень, зокрема, щодо організації заходів безпеки. Відповідно до розрядження міського голови Рівного від 18 червня створена робоча група для проведення обстежень роботи ринків під час карантину. На даному ринку, під час карантинну, з ініціативи ГУ Держпродспоживслужби проведено 14 перевірок, складені протоколи на керівництво. Заборона здійснення стихійної торгівлі знаходиться в компетенції керівників ринків, які повинні контролювати цю ситуацію.

Питання щодо внутрішньообласних перевезень буде розглянуто на наступній обласній комісії ТЕБ і НС, за результатами консультацій із головним санітарним лікарем. Орієнтовно в середу-четвер. Контроль та перевірка документів належить до повноважень поліції та Укртрансбезпеки.

Біля кожного медзакладу, що надає допомогу пацієнтам з COVID 19 першої хвилі, облаштовані тимчасові пункти сортування пацієнтів. Намети функціонують у містах Сарни, Рокитне, Костопіль, Дубно. Інфраструктура Рівненської міської лікарні, яка також надає допомогу пацієнтам з COVID-19, дозволяє направляти потоки пацієнтів, щоб не відбувалося перехресної інфекції.

В рамках програми «Велике будівництво» у Рівненській області в 2020 році планується реалізувати 15 проектів з будівництва/реконструкції шкіл, садочків та спортивних об’єктів,12 доріг загального користування місцевого значення та 7 приймальних відділень. Загальний ступінь виконання будівельних робіт на сьогодні складає 47%. Садочки готові на 41%, спорткомплекси на 47%, школи 53%. Основними джерелами фінансування є державна субвенція «Спроможна школа», обласний та місцевий бюджет, а також державна субвенція.

Читайте також: В Березному сутички і стрілянина: місцеві зустрічають нардепів Киву і Литвиненка (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Читайте також: У Рівному впіймали незаконного викидача сміття

Читайте також: У Рівному автокран потрапив у ДТП

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі