Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 26 травня

Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 26 травня
0
Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 26 травня

Сьогодні, 26 травня, у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.Фахівці відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.

Основні меседжі брифінгу:

– На даний час статистика щодо динаміки захворювання в області негативна.
Рівненщина входить у трійку регіонів із найбільшою кількістю інфікованих щодня. Станом на сьогодні це 1491 особа. Таким чином, відсутні підстави для переходу до наступного етапу карантинних послаблень, у тому числі запуску транспорту. Будемо чекати зменшення динаміки захворюваності.

– На обстеження ПЛР-тестами 500 осіб, які є потенційно хворими, витрачається 1 млн грн державних коштів.

– Орієнтовно ціна ІФА-тестування на COVID-19 становить 50-90 грн. на одного пацієнта
(без врахування вартості роботи медиків). Для порівняння – вартість ПЛР-тесту складає 2-3 тис. грн. Тому ІФА – метод дешевший, що дозволить більш масово охопити скринінговим обстеженням населення та вчасно реагувати на спалахи інфекції. ІФА можна проводити у 16 лабораторіях області. Наразі ІФА в лабораторіях комунальних закладів охорони здоров’я області не проводиться. Управління охорони здоров’я ОДА очікує роз’яснення МОЗ та вирішення питання щодо придбання необхідних реактивів для тестувань.

За рахунок коштів обласного бюджету, які виділено на програму боротьби з COVID -19, станом на сьогодні в області закуплено 14 апаратів ШВЛ. В закладах охорони здоров’я першої хвилі, які надають допомогу COVID –хворим, наразі є 52 ліжка інтенсивної  терапії та 60 апаратів ШВЛ.

– Ситуація в Здолбунівському будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів стабілізується.
Блокпост продовжує функціонувати. Колектив працює вахтовим методом:  29 чоловік (окрім пральні, де відсутній контакт з підопічними). Всього виявлено 28 випадків захворювання на COVID-19: 11 працівників та 17 підопічних. Ще 23 зразки перебувають на дослідженні.

– Прослідковується збільшення хворих у смт Квасилів Рівненського району.
З початку карантину захворіла 21 людина, 6 одужало. На ТОВ «Морган Феніче» захворіла одна працівниця, 25 контактних осіб обстежені ПЛР-тестами. На підприємстві робляться усі заходи щодо недопущення поширення коронавірусу.

– З метою належного функціонування Рівненської АЕС, як об’єкта критичної інфраструктури, вжиті заходи для посилення карантинних обмежень. 
Зокрема, поставлено завдання максимального забезпечення жителів м. Вараш та с. Заболоття засобами індивідуального захисту. Доручено всім перевізникам проводити обробку транспорту дезінфікуючими засобами двічі на день. Організовано функціонування трьох КПП за відповідними схемами з метою обмеження в'їзду/виїзду на/з території міста Вараш та перекрито в'їзд в місто зі сторони села Стара Рафалівка Володимирецького району за допомогою бетонних плит та шлагбаума. Виділено 2 млн грн з бюджету Вараша для забезпечення засобами індивідуального захисту населення, яке проживає на території міста.

Демидівська ЦРЛ заключила угоду з НСЗУ по пакету надання терапевтичної допомоги.
Пакет для надання хірургічної допомоги не включений – через неукомплектованість штатних одиниць лікарів-анестезіологів. У разі вирішення питання укомплектування штату, процес контрактування буде продовжено.

Читайте також: Хто і коли зможе пройти ІФА-тестування на антитіла до Covid-19

Читайте також: Як області України виходять з карантину

Читайте також: Стало відомо, коли в Україні запрацюють спортзали, басейни та ресторани

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі