Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 4 червня

Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 4 червня
0
Covid-19 на Рівненщині: головне станом на 4 червня

Сьогодні, 4 червня, у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг. Експерти відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.

Основні меседжі брифінгу:

– За попередню добу на Рівненщині виявлено 33 нових інфікованих на COVID-19.
Станом на ранок 4 червня зареєстровано ще 23 нових випадки захворювання. Наразі в інфекційних відділеннях перебуває 127 хворих. Всього за час пандемії зафіксовано 1926 інфікувань COVID-19, з них - 142 дитини та 337 медпрацівників. Через ускладнення, викликані коронавірусом, маємо 40 випадків летальних. Подолали COVID-19 уже 1019 людей. На перевірці в Рівненському обласному лабораторному центрі та Центрі громадського здоров’я є 150 зразків.

– Стаціонарне лікування хворого на коронавірус у медичних закладах здійснюється за рахунок бюджетних коштів.
Ліки, які призначаються у важких випадках і не відносяться до переліку НСЗУ, пацієнти можуть купувати самостійно. Інколи вартість курсу становить до 50 тисяч гривень.

– 11 травня дозволено роботу продовольчих магазинів, зокрема, і «Секонд-хенд», з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних заходів.
Власники мають контролювати ситуацію, адже штрафи за порушення карантинних вимог від 17 000 гривень до 34 тисяч не відмінялися. У випадку критичних зауважень є механізм звернень до відповідних міських і районних комісій з рекомендацією про обмеження роботи тих закладів торгівлі, де порушується карантин.

– За бюджетні кошти проводиться ІФА-тестування за направленням сімейного лікаря та тим категоріям громадян, які прописані у наказі МОЗ.
Якщо пацієнт не має направлення і не відноситься до категорії безкоштовного тестування, то медустанова має право надавати платні послуги. У разі вимагання грошей, варто звертатися на «гарячу лінію» Рівненської облдержадміністрації (0 800 500 078).

– Розхідні матеріали для проведення ІФА-аналізу коштують в межах 50-100 грн.
Разом з тим, у приватних лабораторіях у вартості такого тестування враховано технічні ресурси, працю медичних працівників, розхідні енергоносії.

– Контракт із головним лікарем обласної клінічної лікарні було розірвано 1 червня.
Проведення конкурсу на зайняття цієї посади регламентується постановою Кабміну. Інформація про оголошення конкурсу оприлюднена на офіційному сайті обласної ради. Його проводить постійно діюча конкурсна комісія. Після визначення переможця конкурсу його кандидатуру буде затверджено на сесії обласної ради.

– Рівненська область є регіоном з високим рівнем захворюваності, тому карантинні заходи продовжено до 22 червня.
Аналізуючи динаміку захворюваності, обласною комісією ТЕБ і НС рекомендовано відповідним районним комісіям розглянути питання про відновлення внутрішніх пасажирських перевезень у 6-ти районах. Станом на сьогодні показник інцидентності дає можливість вводити нові заходи з пом’якшення карантинних обмежень. Тож завтра на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС буде розглянуто питання про надання відповідних рекомендацій районній комісії при Радивиліській РДА щодо відновлення пасажирських перевезень.

– Робота у лікарні під час пандемії є дуже складною, потребує моральних і фізичних сил, а не тільки професійних знань і навиків. Станом на 3 червня в медзакладах області звільнилося 324 медики, з них: 38 лікарів, 109 працівників середнього медичного персоналу та 177 - молодшого медичного персоналу. Зокрема, у Костопільській ЦРЛ звільнилося 11 медичних працівників, 25 – хворі на коронавірус. Проте дефіциту кадрів немає. В обласному управлінні охорони здоров’я є спеціальна резервна база, щоб у разі потреби вирішувати кадрові питання.

– У Рівному у працівників військових комісаріатів лабораторними тестами підтверджено захворювання на коронавірус.
У приміщенні працюють лікарі-епідеміологи, проводиться дезінфекція. Хворі мають задовільний стан, знаходяться на самоізоляції. Заклад працює у звичайному режимі, зокрема, виконуються завдання Уряду щодо призову громадян на строкову службу.

– На початку пандемії управління охорони здоров'я ОДА не проводило закупівлю експрес-тестів за бюджетні кошти.
В області було достатньо тестів, отриманих централізовано. Наразі в управлінні немає інформації про неякісні експрес-тести, закуплені за бюджетні кошти.

Читайте також: «Як в НАТО»: Верховна Рада запровадила нові військові звання в Україні – бригадний генерал і комодор

 

Читайте також: На Рівненщині обладнають майже сотню шкільних харчоблоків

Читайте також: У Рівному майстер з «золотими руками» позбавив газу цілий під’їзд (ВІДЕО)

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі