Covid-19 на Рівненщині: головне станом на сьогодні

Covid-19 на Рівненщині: головне станом на сьогодні
1
Covid-19 на Рівненщині: головне станом на сьогодні

Сьогодні у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг щодо ситуації із поширенням коронавірусу.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області. Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.

Основні меседжі брифінгу:

На обласну Програму щодо боротьби із COVІD-19 виділено 25 млн грн. Розпорядником цих коштів є управління охорони здоров'я ОДА. З цієї суми близько 10 млн грн спрямували на засоби захисту медперсоналу та закупівлю сучасних апаратів ШВЛ. Зокрема, закуплено 3000 захисних костюмів,  1000 з яких передали медикам обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Також придбано 14 ШВЛ-апаратів для опорних медзакладів Рівненщини, ще покупка 5-ти розглядається.

–Вчора у Рівному помер пацієнт 49 років. 25 квітня він особисто звернувся за медичною допомогою до міської лікарні. У нього був діагностований COVID-19. У зв’язку із погіршенням стану, на наступний день пацієнт був переведений у відділення інтенсивної терапії і підключений до апарату ШВЛ. На жаль, 29 квітня о 22 год. констатовано біологічну смерть. Пацієнт заразився від своєї матері, яка також декілька днів тому померла.

– У квітні будуть здійснені доплати медикам лікарень першої хвилі, які надавали допомогу пацієнтам з COVID-19. У березні такими закладами були визначені: міська лікарня Рівного і Сарненська ЦРЛ. Керівниками лікувальних закладів проведено детальний розрахунок, який направлений до управління охорони здоров’я ОДА.

Попри пандемію коронавірусу в Україні студенти завершать рік вчасно, такою датою є 1 липня. У ВНЗ навчання відбувається за графіком, дистанційно.

У вихідні дні екстрена медична допомога надає медичну допомогу в режимі 24/7, а також працюють лікувально-профілактичні заклади 1 та 2 хвилі боротьби з COVID. Щодо сімейних лікарів – центрами ПМСД визначаються чергові лікарі. Графіки можна уточнити в Центрі ПМСД за місцем проживання.

Читайте також: На вихідних у Рівному буде тепло

Читайте також: КПП Рівненщини на кордоні з Білоруссю стане міжнародним

Читайте також: Третій енергоблок Рівненської АЕС відключать на три місяці

1
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі