Де на Рівненщині щедро роздають землі?

Де на Рівненщині щедро роздають землі?
0
Де на Рівненщині щедро роздають землі?

На сьогодні в черзі на землю у Сарнах, що на Рівненщині, зареєстровано 2 тисячі заяв. Це без учасників АТО та інших позачергових категорій. На останній міській сесії влада безкоштовно роздала понад півтори сотні земельних ділянок. Північ-інфо поцікавились, кому ж дістались ці ділянки. Міський голова, Світлана Усик, пояснює:

«На цій сесії ми виділили 151 ділянку згідно з положенням. 80 ділянок – це люди, які стояли на обліку ще з 2006, 2007, 2008 років, що не використали своє право на безкоштовну приватизацію землі, і 60 ділянок – це першочергове, позачергове – це учасники бойових дій, воїни АТО, ліквідотори першої категорії по ЧАЕС і воїни-афганці, в тому числі й на попередній сесії ми так само всім пільговим категоріям виділяли земельні ділянки.»

Серед списків можна знайти працівників Сарненської райдержадміністрації, екс-бухгалтера Клесівського лісового господарства, і, що найдивніше, – прізвища людей, які працюють в Хмельницькому МВС, Хмельницькому ГУНП та Київській митниці. Ці дані, як повідомило Сфера-ТБ, доступні на відкритих інтернет-ресурсах. З цього приводу міський голова каже:

«Ми виділяємо земельні ділянки тільки тим, хто проживає в місті Сарни і тут зареєстровані. Там тільки одне прізвище, що він не приписаний в місті; але він постійно тут проживає і працює, вже, мабуть, протягом двадцяти років.»

Запевнив журналістів, що у списку є люди, які не працюють в Сарнах, але все ж приписані чи проживають тут, і голова земельної комісії Сарненської міської ради В’ячеслав Дзюгань:

«Я особисто по кожному прізвищу вам не скажу. Це люди з загального списку, вони останнім часом поновлювали документи, поновлювали всі довідки, тобто може таке бути, що вона працює там, але приписку має тут і тут проживає. Відповідна довідка підтверджена комунальним закладом за місцем проживання.»

Тим часом, коли міська влада безоплатно роздає хороші ділянки чиновникам, учасникам АТО вони або не дістаються взагалі, або вони отримують землі в стані, непридатному для будівництва.

Андрій Пригарський, представник громадської організації «Спілка учасників АТО та захисників вітчизни» у м. Сарни:

«Як би вам пояснити – льод тронувся, почали давати. Ну, ще не всі хлопці получили, але помалу отримують. Ми в свій час в 2014 році перекривали дорогу, щоб наблизити цей час. Робота пішла, но не всі хлопці довольні – хтось в болоті отримав… А є такі товариші, як наш воєнком, ну і там, з військових частин, які в штабах сиділи, з міліції колишньої, які стояли ну там на третій лінії, в Ізюмі десь, поотримували раніше за нас набагато. Через місяць, їздили у відрядження, на місяць, на тиждень дехто, і поотримували учасників бойових дій. І зараз вони в черзі стоять поперед нас. Ну, я якийсь там 120-тий, а воєнком 70-ий. Де справедливість?»

В земельному відділі міськвиконкому кажуть, що люди, які за рішенням міської ради отримали ділянки, зареєстровані в Сарнах, але документи, які б підтверджували цю інформацію, надавати відмовляються.

0
# Рівненщина # Сарни # землі
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі