Депутат Рівнеради зізнався яким "дерибаном" займається бюджетна комісія

Депутат Рівнеради зізнався яким
0
Депутат Рівнеради зізнався яким "дерибаном" займається бюджетна комісія

Депутат Рівненської міської ради Володимир Кудрін розповів у мережі Фейсбук про “внутрішню кухню” місцевого органу самоуправління. Зокрема, в обговоренні теми у спільноті Рівненщина політична стосовно мети, яку переслідували нинішні депутати, виборюючи мандат, Кудрін зауважив: "поділити залишки комунального майна та роздати землю”.

- Наразі головним завданням більшості обраних рівнянами депутатів є [...] поділити залишки комунального майна та роздати землю, отримавши за це для себе вигоду або ж грошову подяку, що і відбувається, - написав Кудрін.

Надалі депутат на підтвердження своїх слів почав наводити конкретні приклади. Зокрема, розповів про діяльність постійної комісії з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю, до складу якої він входить.

- На останньому засіданні ми не аналізували причини того, чому наше ШЕУ не справляється з очищенням доріг та тротуарів. Натомість ми розглядаємо, з другої подачі, проект рішення про продаж 50 соток нашої землі на вул. Київській 100 за ціною 290 тис. грн. (щоб привласнити землю шляхом викупу громадянин зареєстрував на землі право власності на нерухомість... фундамент, навіть не маючи землі в оренді). Нагадаю, даний проект рішення не пройшов на минулій сесії, що відбулась у вівторок 24 січня 2017 року, отримавши у підтримку лише 20 голосів, а вже у четвер 26 січня проект рішення знову оприлюднений на сайті міської ради з метою повторного розгляду. Враховуючи те, що проекти рішень простих рівнян можуть по півроку, а той роками чекати своєї черги на включення до порядку денного, то така оперативність, принаймні викликає підозри у зловживанні певними особами свого службового становища… Але на такі дрібниці вони не зважають, бо грають у великий дерибан, і я не здивуюсь, якщо цей проект рішення потрапить до порядку денного наступної сесії. Також розглядали питання продажу 19 соток землі на Млинівській 29Б, на якій теж зареєстровано право власності на фундамент і дві громадянки хочуть викупити землю, адже поки що є можливість викупити за заниженими цінами, - повідомив Кудрін.

Також члени комісії, за словами депутата, розглядають питання і щодо продажу нерухомості, а натомість важливе питання зменшення податку для рівненських підприємців відкладають у шухляду.

- Виконавчі органи також пропонують продати нежитлові приміщення «Будинку побуту», що на вул. Шевченка 3 загальною площею 5734 м.кв. На моє прохання надати пропозиції щодо альтернативного способу управління даним об’єктом за умови перебування його у комунальній власності спостерігали картину схожу на те, як маленький котик не вміючи пити молоко впирається ніжками, не приступаючи до мисочки з молоком, а ти його мордочкою у молоко, а він все рівно не попив... Тобто навіть на прохання депутата ніяких пропозицій, звісно, виконавчі органи не нададуть. Розглядали також можливість зменшення ставки єдиного податку для підприємців, які перебувають на другій групі єдиного податку, але оскільки представник податкової Герман Валентин Адамович прийшов без відповідного аналізу для прийняття рішення, прийняття рішення відклали, - зауважив Володимир Кудрін.

Володимир Кудрін, Рівненська міська рада

Головна ілюстрація з сайту 20minut.ua

0
Політика # Володимир Кудрін # Рівнерада # Рівненська міська рада # дерибан # депутатська комісія
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі