Депутати вирішили проблему гуртожитків

Депутати вирішили проблему гуртожитків
0
Депутати вирішили проблему гуртожитків

Проблема з гуртожитками, точніше з приватизацією кімнат тими хто мешкає в них багато років, актуальна не лише для Рівного, а й для всієї країни. Мало не кожна сесія Рівненської міської ради не обходиться без протестів, пікетів і виступів мешканців різних гуртожитків. Згадайте б хоча б історію з гуртожитком на вулиці Небесної сотні. Та схоже тепер ця проблема може бути вирішена. Верховна Рада дозволила громадянам безкоштовно приватизувати приміщення гуртожитків, в яких вони мешкають більше п'яти років. Як повідомляє інтернет-сайт «Українська правда» за відповідний законопроект сьогодні проголосували 256 депутатів.

Згідно із законопроектом, вищезазначене право отримують громадяни, що проживають в окремих житлових приміщеннях та у разі, якщо їхні гуртожитки знаходяться у власності об'єднаних територіальних громад.

Іще однією умовою для можливості безкоштовної приватизації є те, що мешканець гуртожитку або його сім'я були вселені в гуртожиток на підставі спеціального ордера і проживали в ньому за договором найму жилого приміщення.

Згідно з текстом законопроекту, право на приватизацію поширюється на приміщення в гуртожитках, побудованих в радянські часи на загальнодержавні кошти (у тому числі за рахунок державних і колективних підприємств та організацій) та які були включені до статутних капіталів (фондів) господарських товариств та інших організацій, створених у процесі приватизації (корпоратизації) колишніх державних чи комунальних підприємств, в тому числі ті, які в подальшому були передані в статутні капітали інших юридичних осіб або відчужені іншим способом.

Перед ухваленням законопроекту перед Радою виступив депутат з фракції БПП Андрій Антонищак. За його словами, на це рішення чекають 500 тисяч українців, які мешкають в гуртожитках.

"Вони не можуть оформити свої договірні відносини по електриці, по газопостачанню, по приписках навіть", - перелічив він проблеми, з якими зараз стикається ця категорія громадян.

 

0
Політика Наука і технології
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі