Аліментні боржники Рівного начувайтеся! Тепер вас штрафуватимуть

Аліментні боржники Рівного начувайтеся! Тепер вас штрафуватимуть
0
Аліментні боржники Рівного начувайтеся! Тепер вас штрафуватимуть

З 29 серпня 2018 року вступив у силу другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, який дав виконавцям ще більше інструментів для впливу на недобросовісних батьків, зокрема, накладання штрафів на суму боргу по аліментах. З моменту дії даного закону, божники вже сплатили 69 тисяч таких штрафів.

Про стан заборогованості по аліментах та винесення постанов про штрафуваня боржників розповів заступник начальника з питань державної виконавчої служби, Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Вячеслав Бедикайло під час прес-конференції у Рівному 12 жовтня. 

Службовець зазначив, що прийняті нововведення, дають реальну можливість дітям, які позбавлені батьківського піклування, не залишитися без матеріальної підтримки. Також позитивним моментом змін у законодавстві є й те, що батько чи мати, які не виплатили аліментів дітям, не мають права виїзду закордон, до того часу, поки не погасять аліментну заборгованість. Такі випадки є надзвичайно частими у Рівненській області.

Загалом, станом на 10 жовтня на Рівненщині винесено 913 постанов про надкладення на боржника штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 725 постанов про накладення штрафу у розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років та 1309 постанов про накладження штрафу у розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки.

"Цей та інші інструменти є дуже дієвими, - наголосив Вячеслав Бедикайло,-про що говорять показники стягнутих аліментів. Так, 63,4 млн. грн. аліментів стягнули з початку цього року державні виконавці Головного територіального управління юстиції у Рівненській області на користь 17 тисяч дітей. Державні виконавці не лише активно виносять постанови про накладення штрафів, а й стягують їх".

Нагадаємо, що серед інших новин другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває- збільшення мінімальної суми виплат на дитину до рівня прожиткового мінімуму; запровадження системи автоматизованого арешту коштів боржників; збільшення строку суспільно корисних робіт до 460 годин; адміністративний арешт до 10 діб для боржників, які ухиляються від суспільно корисних робіт і притягнення їх до кримінальної відповідальності; скорочення з 6 до 4 місяців строку заборгованості для використання всіх обмежень першого закону.

 

 

 

0
Наука і технології # Рівне # Рівненщина # ЧужихДітейНеБуває # Головне управління юстиції
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі