Дитячі садочки – без черг : Олександр Курсик хоче ліквідувати черги до дитсадків

Дитячі садочки – без черг : Олександр Курсик  хоче ліквідувати черги до дитсадків
0
Дитячі садочки – без черг : Олександр Курсик  хоче ліквідувати черги до дитсадків

У дитячих садках Рівного не вистачає місць. Батьки чи не з перших днів народження дитини реєструються у електронній черзі ДНЗ. Однак, до дитсадків потрапляють не усі. Черги занадто великі.

Мама трьох дітей Наталія Виногродська розповідає, що ситуація з кількістю місць у дитсадках Рівного наразі потребує негайного вирішення.

  • Черга в дитячі садки – це проблема, яка постає перед молодими батьками вже не перший рік. Це насамперед втрачена можливість повернутись після декретної відпустки на роботу, брак коштів, конфлікти в сім’ї…Багато хто говорить, що зараз потрапити в дитячий садок без хабара просто неможливо. Відтак, замість того, щоб полегшити життя, нам батькам створюють додаткові проблеми. Я знаю чимало родин, діти яких цьогоріч не потрапляють до садочки. Окрім того, є проблема непрозорості у роботі електронної черги в садках.

Рівненський журналіст та кандидат у депутати до ВРУ Олександр Курсик розповідає, щоб розібратись у ситуації потрібно розробити комплексний підхід, посилити норми масової забудови, подбати про правильну інфраструктуру і задуматися про повернення усіх садочків, чиї приміщення колись були віддані в оренду.

Електронні черги в дитячі садочки не підкріплені жодним законодавчим документом,- наголошує Олександр Курсик. - Це є інструмент маніпуляцій для органів місцевого самоврядування, де дуже гостро стоїть проблема з нестачею місць для дошкільнят. Ми повинні чітко зрозуміти скільки нам необхідно коштів для того, щоб забезпечити 100% дітей місцями в дитячих садочках. Створення додаткових груп, залучення інвестицій,коштів ДФРР, будівництво нових ДНЗ – це розвиток міста, це турбота про рівненські родини.

  • Оксана КРАВЕЦЬ
0
Політика
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі