Додатково 1,1 млн.грн. просить обласний молодіжний пластовий центр на Рівненщині

Додатково 1,1 млн.грн. просить обласний молодіжний пластовий центр на Рівненщині
0
Додатково 1,1 млн.грн. просить обласний молодіжний пластовий центр на Рівненщині

З проханням виділити додаткове фінансування для Рівненського обласного молодіжного пластового вишкільного центру до обласної ради звернулася його директорка Оксана Скляр. Питання винесли на розгляд постійної комісії з питань гуманітарної політики під головуванням Алли Черній.

У листі йдеться про понад 1,1 млн.грн., які заклад просить додатково виділити в обласному бюджеті на виплату заробітних плат працівникам центру у 2021 році.

Річ у тім, що пластовий центр має працювати з новим штатним розписом – відповідно до рекомендації постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики від 24 грудня 2020 року. Кількість штатних посад має складати 21,5 (на півставки працюватиме електрик). Загальний фонд оплати праці при цьому становить 1 млн.155 тис.грн.

Як пояснила директорка пластового вишкільного центру Оксана Скляр, до сьогодні штатний розпис затверджено на рівні 10,5 одиниць, а безпосередньо питаннями молодіжної політики в закладі займається п’ятеро фахівців. Щоб охопити більшу кількість молоді Рівненщини пластовим рухом, виникла необхідність розширити штат.

У той же час, за словами керівниці, їхній центр – чи не єдиний в Україні, який може надавати платні послуги і, як наслідок, зменшити навантаження на бюджет.

Зважаючи на це, депутати постійної комісії погодилися з необхідністю збільшити фінансування пластового центру і зафіксували це у відповідній рекомендації. Зважаючи на те, що в обласному бюджеті 2021 року на діяльність центру уже передбачено 3 млн.грн., комісія рекомендувала профільному департаменту облдержадміністрації віднайти можливість дофінансувати комунальний заклад за умови перевиконання обласного бюджету та наявності вільних залишків.

Поки ж обласний молодіжний пластовий вишкільний центр працюватиме за старим штатним розписом.

Довідково. КЗ «Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр» Рівненської обласної ради створений 2019 року на підставі рішення Рівненської обласної ради. За статутом, серед основних завдань центру - запровадження пластової методики у виховний процес в закладах освіти та позашкілля, виховна та організаційна робота з молоддю, спрямована на соціалізацію та самореалізацію, інтелектуальний, моральний, духовний, творчий розвиток особистості, виховання патріотичної молоді, популяризація здорового способу життя, розвиток волонтерського руху тощо. У своїй діяльності пластовий центр керується стандартами європейської молодіжної політики.

 

Читайте також: На Рівненщині бригади для забору матеріалу на COVID-19 виїжджатимуть не до всіх

Читайте також: У Рівному в одному із ОСББ врегулювали конфлікт

Читайте також: «Карантин в Україні – найм’якіший у Європі»: в Президента обговорили карантин та подальшу вакцинацію

 

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі